Felhívás!

Nappali tábor Sepsiszentgyörgyön

Nappali tábor Sepsiszentgyörgyön Cseperedő

A Székely Nemzeti Múzeum a július 13-17. közötti időszakban bejárós nappali tábort szervez 10-12 éves gyermekek számára, 9 és 14 óra között. A helyek száma korlátozott, legtöbb tíz jelentkezőt tudnak fogadni.

A tábor témájában kötődik a múzeum épületéhez és gyűjteményeihez, és mivel a múzeum kiállításai felújítás miatt zárva vannak, minden nap kalandos felfedezőtúrán ismerik meg a sepsiszentgyörgyi jeles épületeket, az Erzsébet park élővilágát, negyvennyolcas emlékhelyeket vagy megyeszékhelyi kiállítótereket.

A tevékenységek egy részének a múzeumkert és a Lábas Ház ad otthont, a foglalkozásokat Bartha Zonga és Vinczeffy Orsolya múzeumpedagógusok, valamint Lázár-Prezsmer Kinga textilrestaurátor vezetik. A táborban való részvétel 100 lejbe kerül. A jelentkezés feltétele az intézmény Facebook-oldalán található kvízsorozat megoldása, majd a megfejtésként kapott kód beküldése SMS-ben név és életkor megadásával a 0733.065.080-as telefonszámra.

A feladat során a gyerekek a Kós Károly tervezte ingatlanokat kell megjelöljék a képeken látható épületek közül. A részvételi szándékot július 7-ig kell jelezni. A Székely Nemzeti Múzeum a korábbi években két régészeti tábort szervezett, idén – igény esetén – egy másodikat is bevállalnak július 27-30. között.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.