Felhívás!

Díjak a háromszéki diákoknak

Díjak a háromszéki diákoknak Cseperedő

A Háromszéket képviselő 15 diákból kilencet díjazott a szakmai zsűri a X. Őszirózsa Országos Népdalvetélkedőn, Újszentesen. A rangos rendezvényt október 19-21. között tartották.

A X. Őszirózsa Országos Népdalvetélkedőn azok a háromszéki diákok vettek részt, akik a júniusban, Kézdivásárhelyen, a Háromszéki Népdalbarátok Vetélkedője megyei szakaszán első helyen végeztek. Azok a tanulók, akik a megyei versenyen még nyolcadikosként versenyeztek, de ősszel már kilencedik osztályt kezdtek, nem lehetnek jelen az országos megmérettetésen, melyet az elemi és gimnazista tanulók számára szerveznek.

Diákjaink kitűnő eredményeket értek el, két első, egy második díjjal, négy különdíjjal és két dicsérettel tértek haza.

Első helyezettek: Balázs Gergő (IV. osztály, Székely Mikó Kollégium), és Biszak Beáta (IV. o., kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Ált. Isk.). Második díjas Voloncs Zselyke I. o., Molnár Józsiás iskola). Dicséretben részesültek: Dezső Tündér-Ilona (V. o., Zágon), és Pál Zsófia (VII. o., Árkos). Különdíjasok: Finta Eszter Gyopár (I. o., Orbaitelek), Szentes Ágnes (III. o., Székely Mikó Kollégium és Mátis Adrienn (V. o., Plugor Sándor Művészeti Líceum), valamint Györgyi Hajnal-Csillag (VI. o., Váradi József Ált. Isk.). Barta Enikő kézdivásárhelyi tanítónő elmondta, az eredmények magukért beszélnek, a háromszékiek jól teljesítettek, jól érezték magukat és felejthetetlen élménnyel tértek haza.

 

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.