Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Zenerege-lemezbemutató

Zenerege-lemezbemutató Kultúra

Holnap 17 órától a sepsiszentgyörgyi Evilági együttes bemutatja a Székelyföldi Legendáriummal és László Noémivel közösen alkotott, Zenerege című hanglemezét.

Az eseményre a megyeszékhelyi Művész Moziban kerül sor, ahol a zenészek az énekek által képzeletbeli utazásra invitálják a jelenlévőket: a közönség többek között ellátogathat az Ika várához, az Óriáspince-tetőre, a Súgó-barlangba, megismerheti Maros és Olt történetét, valamint olyan hétköznapi és híres hősökről is hallhatnak, mint Csergő Kata és Szent László. A koncert folyamán, a Legendárium csapatának ajándékaként vetítésre kerülnek A Rétyi Nyír, a Babba Mária és A táltos asszony című rajzfilmek is.

„A lemez a napokban jelenik meg, ennek lesz csütörtökön az első nyilvános bemutatása. Evilági-koncertjeinken nem mindig valósult meg, ám ezúttal ez is különlegességnek számít, hogy a Zenerege lemezen közreműködő zenészek mind jelen lesznek, muzsikálnak” – részletezte érdeklődésünkre Orbán Ferenc.

Előadók: Babos Szélyes Margit – ének, Gábor Szabolcs – szopránszaxofon, klarinét, Gyergyai Szabolcs – basszusgitár, Lázár Zsombor – cselló, Lőfi Gellért – zongora, harmonika, Orbán Ferenc – ének, gitár.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük