Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újra itt a jazztábor!

Idén 12. alkalommal szervezik meg a már hagyományteremtő, nagy népszerűségnek örvendő sepsiszentgyörgyi Jazz- és improvizációs zenei tábort. Részletekről, iratkozási határidőről, az idén oktató tanárok névsoráról érdeklődtünk.

Július 14–21. között zajlik az idei, megyeszékhelyi jazz- és improvizációs zenei tábor, amelyet a Kónya Ádám Művelődési Ház, illetve a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület szervez. A tábori képzésekre máris több érdeklődő iratkozott fel, illetve jelentkezni lehet még július 10-ig a +40742.769.628-as telefonszámon vagy az endrelazar@yahoo.com e-mai-címen, a tandíj 450 lej.
Lázár-Prezsmer Endre érdeklődésünkre elmondta, idén is a Plugor Sándor Művészeti Líceumban zajlik az oktatás, hiszen az utóbbi időben jól bevált ez a helyszín, ugyanakkor nagyon jó az együttműködés az intézmény vezetőségével.
– Idén Márkus Tibor (zongora, jazz elmélet), Munkácsy Eszter, Elsa Valle, Winand Gábor (ének), Juhász Gábor (gitár, zenei gyakorlat), Tóth Viktor (szaxofon, fúvósok, workshop), Bartók Vince (basszusgitár, nagybőgő, zenekari gyakorlat) és Jeszenszky György (dob, ütőshangszerek, zenekari gyakorlat) oktatnak a táborban – avatott be a részletekbe a szervező.
Fontos kiemelni, hogy az évek során a táborban résztvevő, itt a jazzhez kedvet kapó diákok közül tízen jelenleg Magyarországon, neves jazz-konzervatóriumban, főiskolán tanulják eme zenei ágazat fortélyait. Az egyéni hangszeres oktatás mellett jazzelméletre, jazztörténeti órákra is sor kerül a táborban. Korhatár nincs, ám teljesen kezdőket nem fogadnak, valamilyen szinten a diák már kell tudjon játszani a hangszerén, illetve a kottaolvasás is előny.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük