Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem tudtak, vagy nem akartak?

Nem tudtak, vagy nem akartak? Sport

Az előzetes fogadkozások ellenére sem tudott ráijeszteni ellenfelére a harmatgyenge „produkcióval” előrukkoló Gelencei Nemere, amely kevés ellenállást tanúsítva 2–0 arányban hajtott fejet hazai pályán a vendég Brassói SR előtt, így összesítésben 3–0 arányban engedte át a feljutó helyet a Cenk-alattiaknak a III. ligáért kiírt osztályozón.

Sokan voltak kíváncsiak a III. ligás osztályozóra, a brassói alakulat nagyszámú szurkolótábora is jelen volt a felsőháromszéki nagyközségben, végig buzdítva sárga-fekete mezes kedvenceiket, de nem érték be az énekléssel, hanem a klub színeivel megegyező füstbombákat is bevetettek a hangulatfokozás érdekében. A Steagul Roşu elhivatott szurkolói által tavaly júliusban alapított csapat érzelmi alapon mindenképp a Brassói FC utódjának mondható (az FC 31 éven át, 1948–1979 között viselte a Vörös zászló nevet), annak ellenére, hogy létezik egy másik, Brassói Steagul Roşu csapat is a Brassó megyei negyedosztályban.

Az odavágón 1–0-s sikert arató Cenk-alattiak kezdték elszántabban a visszavágót, Horia Popa már a 12. percben megdolgoztatta Gătej kapust, de négy perc múlva már nem hibázott, Alin Damian mesteri passzát gyötörte be a hálóba (0–1). A 21. percben Iacob szabálytalankodott Răduţoiuval a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyest azonban H. Popa kihagyta. A folytatásban is a SR akarata érvényesült, a 36. percben Gătej lábbal állta útját A. Damian közeli lövésének. A hazaiak részéről kevés említésre méltó próbálkozást jegyezhettünk fel, veszélyes helyzetük nem is volt a 90 perc alatt.

A második játékrészben is folytatódott a brassói játékfölény, az 57. percben újabb büntetőhöz jutott a vendégcsapat, ezúttal maga a sértett, Alin Damian állt a labda mögé, és 0–2-re módosította az állást. A 82. percben Gelence végezhetett el szabadrúgást, Ursu rakétázott kevéssel fölé. A végjátékban Gătej újabb bravúrjai gondoskodtak arról, hogy több gólt ne kapjon a háromszoros háromszéki bajnok, H. Popa és Toader ziccereit is hárította. A SR ősztől a III. ligában szerepelhet, Gelence harmadszor bukta el az osztályozót, címvédőként folytatja a IV. ligában.

Labdarúgás, III. ligáért kiírt osztályozó, visszavágó: Gelencei Nemere SE – Brassói SR Municipal SE 0–2 (0–1). Gelencei községi sportpálya, mintegy 500 néző. Vezette: Busi Cătălin (Râmnicu Vâlcea).

Brassó: Mutu – Răduţoiu, R. Damian, Poverlovici, Rusu (Voicu, 90+2.), Ţuţu (E. Popa, 13.), Stîngă, Cocan (Toader, 88.), H. Popa, A. Damian, Vîrlan. Gelence: Gătej – Iacob (Gáspár, 84.), Marincea, Pap, Stana, Baciu, Sala (Dorvos, 60.), Bodean (Vulcan Sz., 82.), Bărbăşescu, Gerotă (Rémán, 73.), Ursu.

Gólszerzők: H. Popa (16.), A. Damian (57., büntetőből). Sárgalap: Iacob (22.), Ursu (78.), Gáspár (90+5.), illetve Stîngă (13.), Poverlovici (81.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük