MŰVÉSZ MOZI

Péntek 15.30 Három óriásplakát Ebbing határában (am.–an. dráma, 115 p. ); 16.00 Maja, a méhecske – A mézcsata (ném.–au. családi animációs, m. sz., 83 p.); 17.45 Az igazi csoda (am. családi, m. sz., 113 p.); 18.00 Gemenc – Az árterek világa (magyar természetfilm, 60 p.); 19.30 Rampage – Tombolás (am. akciófilm, 107 p.); 20.15 Hang nélkül (am. thriller, 95 p.).

Szombat 11.00 Maja, a méhecske (m. sz.); 11.15 Maja, a méhecske (r. sz.); 13.00 Nyúl Péter (au.–am.–an. családi animációs, r. sz., 95 p.); 13.00 Az igazi csoda (m. sz.); 14.45 Loving Vincent (an.–len. animációs, 95 p.); 15.15 A Viszkis (magyar akció, 126 p.); 16.30 Gemenc (m. sz.); 17.45 România neîmblânzită (ro. dokumentumfilm, 90 p.); 19.30 Szűzőrség (am. vígjáték, 104 p.); 20.15 Rampage; 21.30 Hang nélkül (am. thriller, 95 p.).

Vasárnap 11.00 Maja, a méhecske (m. sz.); 11.15 Nyúl Péter (r. sz.); 13.00 Maja, a méhecske (r. sz.); 13.00 Az igazi csoda; 14.45 Gemenc (m. sz.); 15.15 România neîmblânzită (r. sz.); 16.00 Loving Vincent; 17.00 A Viszkis; 18.00 Paula (ném. életrajzi film, 123 p.); 19.30 Hang nélkül; 20.15 Rampage; 21.15 Szűzőrség.

BÁBSZÍNHÁZ

A Cimborák Bábszínház ma 10 és 12 órától A három kismalac című előadást játssza a Cimborák Bábszínház stúdiótermében. Jegyár: 7 lej.

IRODALMI EST

Április 13-án, pénteken 19 órától a Tein Teaház ad otthont a Karafiáth Orsolya új regényéhez alkotott Fúj című előadásának, melyben közreműködik a Four Bones Quartet Kovács Tamás „Tobzi” ütőhangszeressel kiegészülve. Az előadás ideje alatt elhangzanak versek, regényrészletek, a négy harsonás mellett elmaradhatatlan a vetítés. A belépés díjtalan.

NEM ADOM FEL!

Április 13-án, pénteken 17 órától az Együtt Székelyföldért mozgalom szervezésében Nem adom fel! címmel rendezvényt tartanak a pedagógusok munkájának méltatására a kézdivásárhelyi Átrium hotelben. A rendezvény meghívottja Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és a Nem adom fel együttes.

FELKÉSZÍTŐ

A Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozata ingyenes felvételi felkészítőt tart a szeptembertől induló drámaosztályba pénteken 17 órától, a líceum drámatermében. A fiataloknak alkalmuk lesz megismerkedni a színpadi mozgás szaktantárggyal, így az érdeklődők vigyenek mozgásra alkalmas csere ruhát és cipőt. A felvételire május végén kerül sor. Érdeklődni a 0740.578.725-ös telefonszámon lehet.

KIÁLLÍTÁS

Urkon Elemér jobb agyféltekés festményeinek kiállítása nyílik meg április 13-án, pénteken 19 órától Mit látsz te? címmel a sepsiszentgyörgyi belvárosi református templomban (1918. december 1. út 40-es szám).

VÁNDORZONGORA

Horia Mihail neves zongoraművész április 13-án, pénteken 19 órakor koncertezik az Árkosi Kulturális Központ koncerttermében (Bástya-ház, Olt u. 6). Műsoron: W. A. Mozart-, L. van Beethoven-, R. Schumann- és G. Enescu-művek.

SZÍNHÁZ

Az Andrei Mureșanu Színház legújabb produkciója Ken Kesey Száll a kakukk fészkére című regényének színpadi adaptációja Eugen Gyemant rendezésében. Az előadás előbemutatója április 14-én, a bemutatója április 15-én 19 órától lesz a színház székhelyén, a Művész Teremben. 

ELŐADÁS

A Szacsvay Akadémia előadássorozat keretében április 15-én, vasárnap 18 órától a Székely Nemzeti Múzeum Bartók-termében: A dél-erdélyi magyarság, 1940–1944. Előadó a Budapestről érkező L. Balogh Béni, a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának főlevéltárosa.

HITVILÁG

Vasárnap a sepsiszentgyörgyi belvárosi református templomban 11 órától kezdődő istentisztelet után, a költészet napjára emlékezve Anyám könnyű álmot ígér címmel zenés-verses műsort mutat be Tánczos András mérnök-informatikus és Buzogány Csoma István unitárius lelkész.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Rejtett tartalom

Miklóssy Mária sepsiszentgyörgyi festőművész játékos, de mély mondanivalóval bíró alkotásaiból nyílt Rejtett tartalom címmel kiállítás a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeumban.

Röviden

SZENT GYÖRGY NAPOK A kulturális hét programját április 19-i lapszámunkban közöltük. KIÁLLÍTÁS Ma 18 órától az Erdélyi Művészeti Központ földszinti kiállítóterében Szász Enikő színművész, a Temesvári Magyar Nőszövetség elnöke és Szekernyés János műkritikus, a Képzőművészek Szövetsége Temes megyei fiókjának elnöke megnyitja a temesvári képzőművészek Jelenlét című kiállítását. Közreműködik Luiza Zan énekesnő. SZÍNHÁZ * Az AranyAsszonyok […]

Átütő siker a nyitónapon

Felemelő és a lélek húrjait is megpendítő szellemi élményben volt része a nagyérdeműnek az idei Szent György Napok szombat esti nyitóhangversenyén, melynek hírére már félórával a kezdés előtt zsúfolásig megtelt az eseménynek immár hagyományosan otthont adó Krisztus király templom.

Egyházi kórustalálkozó

Szombaton zajlott a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye templomi kórusainak idei találkozója a kézdivásárhelyi református templomban. A Kézdivásárhelyi Református Egyházközség tizennegyedik alkalommal megszervezett eseményén tíz kórus vett részt.

Halott Pénz-koncert Sepsiszentgyörgyön

A Halott Pénz 2004 óta működő, többszörös Fonogram-díjas magyar együttes. Erdélyi turnéja egyik állomásaként Sepsiszentgyörgyön is fellép május 6-án 19 órától a Plugor Sándor Művészeti Líceum udvarán, az 1956-os emlékparkban.

Ajánló

KÓRUSTALÁLKOZÓ Szombaton, április 21-én 10 órától a kézdivásárhelyi református templomban tartják a Kézdiszéki Egyházi Kórusok XIV. Találkozóját. FÖLD NAPJA A sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány és a kovásznai önkormányzat szervezésében, a Föld napja alkalmából, a budapesti Jobb Veled a Világ Alapítvány kezdeményezésére ma interkulturális rendezvény keretében közös énekléssel hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. 10.30-tól […]

Miért fontos a motiváció?

Április 20–21-én, ma és holnap Kovászna Megye Tanfelügyelősége, a kézdivásárhelyi Gábor Áron Szakképző Líceum és az Evita Alternatív Tanulmányi Egyesület szervezésében tanítók és óvodapedagógusok szaktudományos konferenciáját tartják A motiváció mint az eredményesség kulcsa címmel a fent nevezett líceumban.

Székelyföldi szuperprodukció

Carl Orff szcenikus kantátáját, a zeneirodalom egyik legnagyobb együttesre írt vokál-szimfonikus művét igazi székelyföldi nagyprodukcióban láthatjuk, hallhatjuk szombat este. A székelyföldi zenészösszefogással, két bukaresti vendégművész fellépésével létrejövő koncert nyitja meg 19 órakor a Krisztus király templomban a Szent György Napok 27. kiadását.

Sajátos teremtéselmélet

A kézdivásárhelyi Macskakő diákokból álló színjátszó csapata nemrég adta Teremtés elmélet című legfrissebb darabját, viszont nemcsak az előadás minősült nóvumnak.

Kicsik nagy hanggal

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a kisiskolás népdalcsoportok találkozóját hétfőn, a Vigadó Művelődési Ház nagytermében. A Füleki Katalin és Gábor Judit pedagógusok által megálmodott eseményen tizenhárom felsőháromszéki népdalcsoport vett részt.

Ők is alkotó művészek

„Egy olyan könyvet mutatunk be, amelynek nincs párja Erdély-szerte, de talán még Magyarországon sem. Megjelenésével pedig utolsó pillanatban került az asztalra annak a színésznemzedéknek a névsora, akik tagjai közül már nem egy valahonnan fentről figyel bennünket” – fogalmazott Cseke Gábor költő, író, újságíró Nászta Katalin Thália erdélyi napszámosai című kötetének kedd esti bemutatóján a Háromszék Táncstúdióban.

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI Ma: 16.00 A Viszkis (magyar akciófilm, 126 p.); 16.15 Nyúl Péter (au.–am.–an. animációs film, 95 p.); 18.00 Mária Magdolna (an. dráma, 120 p.); 18.15 Én, Tonya (am. fekete komédia, 119 p.); 20.15 Tűzgyűrű: Lázadás (am. kalandfilm ); 20.30 Ready Player One (am. sci-fi–akciófilm, 140 p.). Pénztár és telefonos helyfoglalás 15 órától, tel.: 0787.526.102. […]

Új Evilági album

A sepsiszentgyörgyi Evilági csapat folyamatos megújulásával, a minőségi zene melletti lándzsatörésével érdemelte ki a háromszéki (és nem csak) zenekedvelők tiszteletét, tetszését. A csapat újabb érdekes témájú, immár hetedik albumával rukkolt elő: az albumot egy verseskötet hanglemezmellékleteként vásárolhatják meg az érdeklődők, a háromszéki bemutatót a Szent György Napok kulturális hetén tartják.

Kortárs bűnügyi komédia

Vannak pillanatok, amikor nem lehet nem dönteni. Ezekben a helyzetekben azonban a jó döntés ritkán a helyes is. Ilyenkor mérlegre kerül emberi minőségünk. A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, illetve Görgey Gábor kortárs szerző Wiener Walzer című bűnügyi komédiája súlyos kérdéseket fogalmaz meg, amelyekre egyáltalán nem könnyű választ adni.

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI Ma: 16.00 Maja, a méhecske – A mézcsata (ném.–au. animációs film, 83 p., magyar szinkronnal); 16.15 Maja, a méhecske – A mézcsata (román szinkronnal); 18.00 A Viszkis (magy. akciófilm, 126 p.); 18.15 Loving Vincent (ang.–len. animációs film, 95 p.); 20.15 Szűzőrség (am. vígjáték, 104 p.); 20.15 Rampage – Tombolás (am. akciófilm, 107 p.). […]