Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az alkotás gyönyör

Az alkotás gyönyör Kultúra

„Kellemes meglepetésben volt részem, hogy a szülővárosomban ilyen erőteljes festészet létezik” – adott hangot elégedettségének Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész, Gagyi Botond, fiatal, marosvásárhelyi festőművész kiállításának péntek esti megnyitóján. Az erdélyi Művészeti Központ (EMŰK) által szervezett kulturális eseménynek a sepsiszentgyörgyi Lábas Ház adott otthont.

Az alkotó Marosvásárhelyen született 1992-ben. Az ottani Művészeti Líceum festészet szakának elvégzése után a Kolozsvári Képzőművészeti és Design Egyetem Festészet Karán részesült alap-, majd mesterképzésben, jelenleg pedig ugyanott doktorandusz. Zsenge kora ellenére nem riad vissza a monumentálisnak mondható, nagyméretű képek megfestésétől sem, amint arról a szeptember 28-ig megtekinthető tárlatára ellátogatók is meggyőződhetnek.
Bob József festőművész a megnyitón elhangzott méltatásában többek között így fogalmazott: „a festésmód, amely követi a felszín felületeit és a mélyen fekvő, áttört test színjátékát, nagyon fontos részét képezi e munkáknak. Semmi kétség sem merül fel afelől, hogy Botondnak gyönyör. Ezek a mikrotörténések a vászon felületén teszik meg a hatásukat, szemlélés közben. És ez a története minden egyes festményének: a jelen izgalma, az élet lehelete, melyet magába mélyen beszippantva megélhet.”

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük