Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bővülő délutáni iskola

Bővülő délutáni iskola Kultúra

Idén a hetedik tanév kezdődik a Berde Mózsa Kör keretében működő délutáni iskolában. A programot kiterjesztik vidékre is, valamint bővítik a gyerekek, oktatók számát.

Szeptember 28-án indul a tanév a Berde Mózsa Körben, amelynek tevékenységeit kiszélesíti a működtető Turulmadár Ifjúsági Iroda, de a gyereklétszámot és a diákok körét is bővítik. A jövőben a program négy háromszéki településen zajlik: Sepsiszentgyörgyön, Kökösben, valamint két erdővidéki településen, Nagyajtán és Középajtán. Sepsiszentgyörgyön jelenleg 16 gyermek vesz részt a programban, ezt a számot szeretnék 20–25 főre, valamint az oktatók körét 5 főre bővíteni.
Továbbá újításokat is bevezetnek, a már hagyományossá vált Berde Mózsa-táboron kívül, két tanulmányi kirándulás, meghívott előadók által tartott műhelyfoglalkozások és új témák várják a gyermekeket. Tanulmányi kirándulásaik témája Háromszék lesz, a környék felfedezése, természeti, történelmi nevezetességeinek megismerése.
„Az oktatók jelentkezéséhez nem szükséges pedagógusi végzettség, fontosabbnak tartjuk, hogy odaadással és szeretettel kezelje a tevékenységeket, valamint megfelelően adja át a tudást a gyerekek számára” – magyarázta Furus Levente irodavezető.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük