Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

FILMVETÍTÉS

Ma 19 és 21 órától sepsiszentgyörgyi Művész moziban Filep Farkas és Vörös T. Balázs Az emlékmű helyett – Vaszi Jánoska emlékére c. dokumentumfilmjét vetítik. A két vetítés között 20 órától közönségtalálkozót tartanak. (Sepsiszentgyörgyön 1982-ben avatták fel a Mihai Viteazul-szobrot, két évvel később egy mögéje elhelyezett pokolgép kioltotta a 12 éves Vaszi Jánoska életét. A robbantás következményeként a megyében megfélemlítési hadjárat indult a helyi állami és intézményi vezetők valamint civil személyek ellen.)

KÖNYVBEMUTATÓ

* Holnap 19 órától Kézdivásárhelyen, a Kosztándi Galériában, szerdán 18 órától Sepsiszentgyörgyön, a Székely Nemzeti Múzeum Bartók-termében mutatják be Babucs Zoltán hadtörténész Csíkszereda és Kézdivásárhely hazatérése – 1940 című kötetét. Kézdivásárhelyen a szerzővel Tóth László, a Székhelyek hírportál főszerkesztője, Sepsiszentgyörgyön pedig József Álmos helytörténész beszélget. A rendezvények ideje alatt a helyszíneken a kötet kedvezményesen megvásárolható a Tortoma Kiadó más kiadványaival egyetemben.

* Holnap 17.30-kor mutatják be a tudós szülőfalujában, Szentkatolnán a Bálint Gábor Válogatott művek című kötetet, amely a csíkszeredai Hargita Kiadóhivatal gondozásában, a Székely Könyvtár sorozatban jelent meg a napokban. A rendezvény helyszíne a falu közösségi háza (a volt ingyenkonyha épülete). A könyvbemutatón részt vesz Lövétei Lázár László, a Hargita Kiadóhivatal igazgatója, Siklódy Ferenc grafikus és dr. Borcsa János, a kötet szerkesztője. A kötet a helyszínen megvásárolható, ára 35 lej.

KIRÁNDULÁS

Az Ignácz Rózsa Erdélyi Magyar Egyesület kétnapos tanulmányi emlékkirándulást szervez június 24–25-én Ignácz Rózsa nyomában címmel a Kovászna–Brassó–Fogaras–Nagyenyed–Torockó útvonalon, visszafelé Kőhalom irányába. Jelentkezni a Kőrösi Csoma Sándor Líceumban lehet Sarkadi Tündénél, telefonon Gödriné Molnár Márta (0267. 340.455, 0729.953.816) és Szabó Etelka tanárnőnél (0267.341.304, elkaszab@gmail.com).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük