Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

FILMVETÍTÉS

Ma 18 órakor a sepsiszentgyörgyi Művész Moziban vetítik a Szent László-legenda című filmet. A rendezvény vendégei: Marosán Csaba színművész és dr. Jánó Mihály művészettörténész. Partner a Balassi Intézet – Magyarország Kulturális Központja, Sepsiszentgyörgy. Házigazda Kőrösi Dávid Viktor konzul.

MESEOLVASÁS

Ma 16.30-tól a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében, az Adventi történetek című rendezvénysorozat záróeseményén a következő vendégek olvasnak fel irodalmi alkotásokból és szereznek zenei élményt a közönségnek: Benkő Éva, a Guzsalyas Alapítvány és Játszóház alapítója, Bordás Noémi Ágota kosárlabdaedző, Kolcsár József színművész, Luppinger Attila zenész, Orbán Ferenc zenész, Tóth-Birtan Csaba alpolgármester és Vass Hunor karateedző.

ZONGORAEST

Az Árkosi Művelődési Központ szervezésében négykezes zongoraestet tartanak ma 18.30-tól a sepsiszentgyörgyi Bástya-ház előadótermében. Előadók: Pál Petra Noémi és Vitus Eszter, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia harmadéves diákjai. Idén Charles Baudelaire halálának 150. évfordulójára emlékezünk, a két fiatal előadó ezzel a hangversennyel a francia modern költészet megteremtőjének művészetét ünnepli. A műsorban közreműködnek az Ego Társulat tagjai is.

ELŐADÁS

A Székely Nemzeti Múzeum 2017 decemberétől kezdődően fél évig tartó képzőművészeti témájú előadás-sorozatot indít a Bartók-teremben. Az előadó, dr. Reisinger János irodalomtörténész és bibliakutató elsőként holnap18 órától tart vetített képes előadást MS Mester: Krisztus születése címmel, és mutatja be hiánypótló, gazdagon illusztrált művelődéstörténeti munkáját, A Biblia a magyar képzőművészetben című kötetet. Ez a helyszínen megvásárolható.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük