Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

DESIGNHÉT

A 3. Design Week keretében ma 17 órától dizájnerek, gyártók és vásárlók találkozója a Magmában – Pro Wood Klaszter. Részletes program a www.designweek.ro honlapon.

FLOW2

Ma 19 órától a Frenák Pál Társulat mutatja be faUN című produkcióját a Háromszék Táncstúdióban. Szombaton 19 órától Fehér Ferenc legújabb, The Station című előadását lehet megtekinteni ugyanott. Vasárnap 20 órától a Frenák Pál Társulat LUTTE című előadása szerepel műsoron a Tamási Áron Színházban. Az előadásokat követően közönségtalálkozót szerveznek a színház büféjében. Jegyek a kulturális szervezőirodában és a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.

KÖZMŰVELŐDÉSI NAPOK

Ma 18 órától Miklósváron, a Kálnoky-kastélyban átadják az Erdővidék Kultúrájáért Díjat gróf Kálnoky Tibornak Erdővidék kulturális örökségének védelméért, a vidék hírnevének öregbítéséért – a kitüntetettet Tüdős S. Kinga művészettörténész (Sepsiszentgyörgy) méltatja; Kájoni János-emlékkoncert halálának 330. évfordulóján – fellép a Codex és a Kájoni Consort régizene-együttes, közreműködik Györfi Erzsébet (Csíkszereda, ének) és Lőrinczi György (Marosvásárhely, lant). Vargyason 20 órától a művelődési házban Rejtő-koktél (Apósom a vezér, A tehén, Szeánsz a fegyházban) – a kovásznai Pódium színjátszó csoport előadása Lázár-Prezsmer Endre rendezésében. Belépő tetszés szerint.

Szombaton 8 órától autóbuszos kirándulás keretében (indulás Barótról): Szent László-legendás falképekkel rendelkező templomok meglátogatása Fehér János (Barót) művészettörténész vezetésével. Részvételi díj 50 lej. Utazás 52 személyes autóbusszal. Jelentkezni Erdővidék Múzeumában vagy a demeterlaszlo75@gmail.com e-mail-címen, a 0745.163.415-ös (Demeter László) és a 0746.089.140-es (Demeter Zoltán) telefonszámokon. Felsőrákoson 18 órától Rejtő-koktél a művelődési házban.

MŰVÉSZ MOZI

Ma 16.15-től Olaf karácsonyi kalandja (am. animáció); 16.15 Coco (am. animáció); 16.30 A magas ősz férfi társat keres (fran. -ném. -belg. romantikus vígjáték); 18.30 Olaf karácsonyi kalandja; Coco; 18.45 Gyilkosság az Orient expresszen (am. krimi); 21 óra Kincsem (magy. romantikus kalandfilm); 21 óra Az Igazság Ligája (am. akciófilm).

Szombat 12 óra Olaf karácsonyi kalandja; 12 óra Coco; 14.15 Szörnyen boldog család (ném. családi animációs film); 14.30 Szörnyen boldog család (magyar szinkron); 16.15 Rodin – Az alkotó (fran. -bel. -am. életrajzi dráma); 16.30 Megjött Apuci 2 (am. vígjáték); 18.30 Kincsem; 18.45 Gyilkosság az Orient expresszen; 20.45 A magas ősz férfi társat keres; 21 óra Az Igazság Ligája.

Vasárnap 12 óra Olaf karácsonyi kalandja; 12 óra Coco; 14.15 Szörnyen boldog család; 14.30 Szörnyen boldog család (magyar szinkron); 16.15 Rodin – Az alkotó; 16.30 Megjött Apuci 2; 18.30 Kincsem; 18.45 Gyilkosság az Orient expresszen; 20.45 A magas ősz férfi társat keres; 21 óra Az Igazság Ligája.

KIÁLLÍTÁS

* Ma 17 órától a kovásznai Kádár László Képtárban megnyitják a XVII. nemzetközi magyar fotószalon díjazott és kiemelt alkotásait bemutató kiállítást.

* Ma 18 órakor a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban József Álmos helytörténész megnyitja Botos Ferenc nyugalmazott tanár, a Hobby Cserebere Klub vezetőjének jelvénytárlatát, közreműködik Komis Kinda zongorán.

HAGYOMÁNYŐRZŐ NAPOK

Ma 19 órától a kézdivásárhelyi Erzsébet teremben Sashalmi-Fekete Tamás történész, az Arany Griff Rend vezetője bemutatja a Szent László-legenda falképeit.

TÁNCHÁZ

Ma 21 órától Sepsiszentgyörgyön a TÁSZ előcsarnokában táncház. A házigazdák Ádám Júlia és Melles Endre, muzsikál a Heveder zenekar és a Folker együttes. Táncoktatás is lesz, a házigazdák által tanított anyag az aktuálisan húzott táncrendhez igazodik az este folyamán.

BÁBSZÍNHÁZ

A Cimborák Bábszínház meghívására november 28-ig Sepsiszentgyörgyön tartózkodnak a pécsi MárkusZínház Blattner Géza-díjas bábművészei, Vajda Zsuzsanna és Pilári Gábor. Ma 18 órától és szombaton 11 órától szabadelőadásban játsszák a Laci királyfi című interaktív bábos meséjüket, vasárnap 17 órától a Betlehemi történet című előadásukat tekintheti meg a közönség a Cimborák Bábszínház felújított stúdiótermében.

KÓRUSFESZTIVÁL

Ma 18 órától Sepsiszentgyörgyön, a Gyöngyvirág utcai református templomban tartják a 17. háromszéki kamarakórus-fesztivált az Eufónia Kulturális Egyesület szervezésében. A belépés ingyenes.

MAGYAR TUDOMÁNY NAPJA

Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság sepsiszentgyörgyi fiókszervezete a magyar tudomány napja alkalmából ma 18 órától ünnepi ülést tart az EMT-székház előadótermében (Sepsiszentgyörgy, Kós Károly út 5/A). Előadók Csákány László mérnök, a Görgő Közbirtokosság elnöke és Veres Ernő ny. tengerésztiszt.

SZÍNHÁZ

A Városi Színház Karinthy kávéház című előadása a Vigadó nagytermi színpadán látható szombaton és vasárnap 19 órától.

ELŐADÁS

* Ma 18 órától Varga Csaba nagyváradi hegymászó harmadik nyolcezrese, a Himalájában levő Manaslu-csúcs (8163 m) szeptemberben történt meghódításáról tart előadást a BBTE szentgyörgyi kihelyezett tagozatának (Stadion u. 14. sz.) Bibó István-termében.

* Az Agrokézdiszék Mezőgazdászok Egyesülete szervezésében november 25-én 16 órától a kézdivásárhelyi Erzsébet-teremben Németh János Természetes házak címmel tart előadást.

MATURÁNDUSZ

Ma 17 órától a Vigadó nagytermében: Nagy Mózes Elméleti Líceum.

EVANGELIZÁCIÓS KONCERT

Szombaton 11 órától a Vigadó nagytermében: Cum Caritate Christi Egyesület.

EMLÉKOSZLOP-SZENTELÉS

Szombaton 10.30-kor Szentkatolnán, a Katalin-napi búcsú alkalmával, a szentmise előtt az 1961-ben végzett osztálytársak, kortársak, tanítóik, tanáraik nevével ellátott emlékoszlop megszentelését tartják.

ÚJRASZENTELÉS

Vasárnap a belsőleg teljesen felújított imecsfalvi római katolikus plébánia újraszentelését tartják. Kovászna Megye Tanácsának, Szentkatolna önkormányzatának és a hívek támogatásának köszönhetően 2017 őszén zajlott le a munkálat, aminek keretében a templombelső mellett kijavítása kerültek és teljesen megújultak a templom fő és mellékoltárai. Az ünnepi szentmise 12 órakor kezdődik Tamás József püspök celebrálásával.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük