Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

OPERATÚRA

A Magyar Állami Operaház egyik legnagyobb vállalkozása a Kárpát-Haza OperaTúra, melynek első részében, 2017. szeptember 4-e és 21-e között Erdély és Partium nyolc városába juttatja el két nagyszabású produkcióját. A bemutatók sepsiszentgyörgyi helyszíne az Oltmező utcai Sepsi Aréna. Ma 19 órától Erkel Ferenc Hunyadi László című operája, holnap 19 órától Lehár Ferenc világhírű operettjének balettváltozata, A víg özvegy látható. Jegyek elővételben a www.bilete.ro weboldalon, a Román Posta bilete.ro jelzéssel ellátott telephelyein, illetve az Inmedio és Germanos bolthálózatban kaphatók.

 

TORTOMA

Holnap 19 órakor Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár-termében levetítik Bokor Katalin (Vargyas), a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karának végzőse által készített Elveszett ember című dokumentumfilmet. Házigazda: Hoffmann Edit muzeológus.

 

PERFORMANSZ

Európai–török együttműködési programban vesz részt az M Studio. A Tandem Turkey elvezésű projekt két helyszínen valósul meg, Isztambulban és Sepsiszentgyörgyön. Célja, hogy mindkét városban olyan történeteket, emberi sorsokat, helyszíneket térképezzenek fel, amelyek valamiért fontosak és relevánsak az adott közösség életében. Az isztambuli bemutatóra júliusban került sor, szeptember 5-én pedig Sepsiszentgyörgyön várják az érdeklődőket, ahol elfeledett helyi történeteket dolgoznak fel utcai performanszok keretében.

 

KOVÁCSTALÁLKOZÓ

Szeptember 8–10. között kerül sor sepsiszentgyörgyi Szabadság téren a III. Nemzetközi Kovácstalálkozóra. Célja a hagyományos kovácsmesterség és a kovácsoltvas értékének bemutatása és népszerűsítése, illetve egy szakmai fórum megteremtése a romániai kovácsmesterek számára.

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük