Fogyatékkal élő gyerekek világnapja
A Kovászna Megyei Szociális és Gyermekjogvédelmi Igazgatóság keretében működő baróti rezidens központ és a rehabilitációs központ idén is megszervezi a fogyatékkal élő gyerekek világnapját, amelynek célja felhívni a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára, a másság elfogadására. Minden érdeklődőt szeretettel várnak egy vidám kis találkozóra szeptember 17-én, hétfőn délelőtt 10 és 12 óra között. Címük: Barót, Petőfi Sándor utca 8. szám (a régi árvaház épülete), telefonszámuk: 0267.377.326. <<

Lelkészbeiktató istentisztelet Baróton
A baróti unitárius egyházközség vezetősége szeretettel meghív minden érdeklődőt a szeptember 15-én, szombaton 11 órától tartandó lelkészbeiktató istentiszteletre, amelynek keretében Bálint Bencédi Ferenc püspök és Török István esperes iktatja be új szolgálati helyén Molnár Imola lelkésznőt. <<

Felemelt fejjel mennek iskolába
Jóval iskolakezdés előtt elkezdte gyűjteni a rászoruló gyerekeknek szánt tanszereket az Életmentő Kupakok Egyesület tagsága, és számos más jó szándékú szimpatizáns. Így mintegy hetven nebulónak nem kell szégyenkeznie a szegénység miatt. Annyi tanszer gyűlt össze, hogy negyven gyereknek táskába csomagolva tudtak teljes indító tanszercsomagot adni, egyénre, korosztályra szabva: füzetből annyit, ahány tantárgyat tanul az iskolában, teljesen felszerelt tolltartót, vonalzókat. Még most is érkeznek felajánlások, eddig Sepsiszentgyörgyön kívül Marosvásárhelyről, Koronkáról, Szovátáról, Kézdivásárhelyről, Gelencéről, Kovásznáról, Székelyudvarhelyről adakoztak, a Hu-OR cég is támogatta az akciót. Tizenhárom gyermeknek még iskolakezdés előtt sikerült eljuttatni a csomagot, további harmincnak a hétvégén adják át. Mindenki, aki részt vett a hátrányos helyzetű gyerekeknek szervezett nyári táborban, több nagyobb testvér is részesül a támogatásban, az egyesület tagjai pedig folyamatosan tartják a kapcsolatot a tanítónőkkel, tanárokkal is, így nem fordulhat elő, hogy például gyakran hiányzó gyerek kapja a tanszereket, általában jellemző, hogy jó magaviseletűek. <<

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
 • User
  Dátum: 2018. szeptember 14., 13:01
  ÉRTÉKELÉS: 12

  ROVIDEN:(Breaking News).A tegnapi csorepedest este 19.00 orara sikerult megbutykoljek a Kezdivasarhely-i vizmuvek.Ma a Dozsa Gyorgy utcaban ,a Transilvania Bank elott omlik a viz es a Torjai uton a Millenium Park mellett.Valakik kemeny penzt nyulhattak le ezekbol a csocsere munkalatokbol,hogy ilyen silany minosegu csoveket raktak le,melyekkel naponta ennyi baj van.De az utolso vizszamlanal fenyegetozni azt tudnak,hogy amelyik blokkban 3 honapon belul a lakok nem alakitanak “asociatia locatarilort” ott elzarjak a vizet.Rablobanda!Egyszer legyen becsuletes vizvezetek,amin keresztul megszakitas nelkul tudjatok a vizszolgaltatast biztositani a lakossag fele es azutan fenyegetozzetek! Na ezert nem kell DNA a PSD-nek,meg az UDMR-nek.hogy ne legyen aki az ilyen munkalatoknal kinyomozza,hogy kik nyultak le a becsuletes vizvezetek arat es tettek helyette olcso es silany minosegu vizvezeteket, mellyel naponta gondok vannak.

 • User
  Dátum: 2018. szeptember 15., 8:30
  ÉRTÉKELÉS: 21

  Egy felújított rendszerrel ilyen nem szabad hogy megtörténjen . A kivitelezői cég és akik átvették az ilyen munkát most hol vannak ?A pénz a zsebbe az a lényeg. Az elvégzett munkáról nem felel senki? Azért a város lakossága annyit érdemelne hogy megmagyarázza valaki ezt a helyzetet mert a pénzt eltudják venni. A lakoknak okozottt kárt ki fizeti meg?

 • User
  Dátum: 2018. szeptember 16., 13:42
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Roviden:(BREAKING NEWS) Szeptember 16,vasarnap,Kezdivasarhely.Mar reggel 9.00 ota (legalabb is mi akkor vettuk eszre) ismet omlik a viz az aszfaltbol az ujonnan kicserelt vezetekbol,ezuttal a Millenium Park Dozsa Gyorgy utcai bejaratanal( a ket atjaro kozt).Penteken butykoltek meg a Millenium Park Torjai ut feloli szakaszan a csorepedest es ime most ket nap mulva a park elso bejarata felol omlik belole a viz.Ugy ,hogy lassabban a fenyegetozessel,ami az “asociatia locatarilort” illeti,mert ha ez igy megy tovabb ebbol nem “asociacio”,hanem neplazadas lessz! Es azt is koveteljuk,hogy akik ezt a munkalatokat vegeztek az uj csovek lerakasaval szamoljanak el arrol,hogy ez a tokany munka amit vegeztek,ez mi akar lenni?!Mert ez a helyzet a Kezdi-i vizzel mar kibirhatatlanna kezt valni!

 • User
  Dátum: 2018. szeptember 16., 17:39
  ÉRTÉKELÉS: 14

  A Gyarak es az 1 Dec.utcakba kicsereltek a fovezeteket de: aki akkor arra jart es egy kicsit is erdekelte a dolog lathatta hogy milyen minosegu munkat vegeznek.A lefektetett csoveket gyorsan vissza temettek -a homokat nem dongoltek meg csak egy vekony reteg kavicsot teritettek a tetejere es erre aszfaltoztak.Aki vegig setal ezen az utszakaszon latthassa hogy nagyon sokk helyen le van sulyedve az aszfalt ,pl a volt uzemi rendelok elott rendszeresen tunik el a fold a bokrok alol a jarda szelen-mar egy parszor a varos betomette de ismet ott van a luk,ott is szivarog egyfolytaba a viz-lehet csak a szennyviz-de mossa az alapot.A belsosavon egyszeruen ELETVESZELYES kozlekedni mert barmikor beszakad az ut.A fovalalkozo zsebre vagta a nagy penzt,az alvalalkozo hogy O is nyerjen a mukalaton att esett rajta es szep lssan a varos ujra fogja csinalni a mi zsebunkre es bosszusagunkra.Mert aki felelne az elvegzett-elnem vegzett-munkaert……………

Ajánló

Röviden

Tűz Pákéban Szerdáról csütörtökre virradóra egy közel négy órán át tartó tűzoltáson serénykedtek Pákéban a háromszéki tűzoltók. A helyszínen egy istálló (60 négyzetméteren károsult), egy raktárhelyiségnek használt építmény (40 négyzetméteren), illetve egy lakóház tetőszerkezete (60 négyzetméteren) gyulladt ki. Fennállt a veszély, hogy a lángok más épületekre is átterjednek – tájékoztatott Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság […]

Szabad a hajtás

Mint arról már korábban beszámoltunk, a sertéspestis terjedése miatt országos szinten megtiltották a vaddisznó-hajtóvadászatot. Ezt a tilalmat a napokban oldották fel az illetékesek.

Ismét aláírásokat gyűjtenek

Újabb aláírásgyűjtésbe kezdett a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), melynek révén teret adnának az új embereknek a politikában, de a választási törvényt is megváltoztatnák. Erről számoltak be szerdán az alakulat helyi képviselői.

Most tűzoltó lehetsz!

Növekedett a Kovászna megyei tűzoltóságnál a beavatkozások száma, de a reakcióidejük is hosszabb, számoltak be a romániai tűzoltók napján tartott sajtótájékoztatón az illetékesek.

Novemberre halasztották

Miután az afrikai sertéspestis megjelent a szomszéd megyében, és a hatóságok többfelé mindenféle vásárt, elsősorban állatvásárt betiltottak, elhalasztották a hagyományos kolbászfesztivált is. A szervezők egyelőre abban reménykednek, hogy novemberben megtarthatják a húsparádét.

Elutasítják a védőoltást

Véget sem ért a himlőjárvány, máris elkezdődött egy újabb – mondta dr. Lucia Şereş, a háromszéki háziorvosok egyesületének elnöke. A gyerekorvos továbbra is az oltások fontosságát hangsúlyozza.

Levél a képviselőkhöz

Még a neve is elveszhet a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemnek (MOGYE), ha véglegesítik az intézmény összevonását a Petru Maior Egyetemmel – hívják fel a figyelmet a MOGYE szenátusának tagjai. A testület levéllel fordult Borbély Lászlóhoz és más RMDSZ-elöljárókhoz, hogy intézkedjenek, „amíg nem késő”.

Eldőlt az orvosi sorsa?

Az oktatási minisztérium megtörténtnek tekinti a marosvásárhelyi Petru Maior Egyetemnek a MOGYE általi bekebelezését. Ez egy nemrégiben elfogadott kormányhatározatból derül ki. A Maszol információi szerint a két héttel ezelőtti kormányülésen a felsőoktatásért felelős államtitkárság az oktatási minisztérium belső működési szabályzatához kapcsolódó kormányhatározathoz csatolta az akkreditált felőoktatási intézményeket listázó mellékletet, amelyben a Petru Maior Egyetem már […]

Megszűnik a MOGYE?

Nyílt levélben kéri Borbély László miniszterelnöki tanácsos közbenjárását Benedek Imre, a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) professzora, annak érdekében, hogy az egyetem megmaradjon önálló intézményként és ne olvasszák egybe a Petru Maior Egyetemmel.   A szerkesztőségünkhöz eljuttatott levélben a professzor felhívja a figyelmet, hogy tudomása szerint, a tegnapi kormányülésen elfogadták a MOGYE és a […]

Bírságolás következik

Olvasónk jelezte, hogy Sepsiszentgyörgy központjában olyan vendéglőben járt, ahol a bejárati ajtóra ki volt függesztve, hogy az egység tűzvédelmi engedély nélkül működik. Feltette a kérdést, hogy ez milyen veszélyekkel jár, mi pedig az illetékesektől érdeklődtünk.

Inasokat keresnek

Szeptember 26-án inasoknak szervez állásbörzét a munkaerő-foglalkoztatási hivatal a Dália utcai képzőközpontban, közölte Kelemen Tibor igazgató a havi munkaügyi sajtótájékoztatón.

Rákkeltő gyomirtó?

Két évvel ezelőtt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felhívta a figyelmet arra, hogy a Roundup Gel nevű gyomirtó rákkeltő hatású lehet. Ennek alapanyaga a glifozát, amely egy olyan vegyület, amit – több más néven forgalmazott gyomirtóként – széles körben használnak Romániában és természetesen Háromszéken is. Akkor rákkeltő lehet a pityókánk? – tettük fel a kérdést, azonban a szakemberek szerint nem eszik ilyen forrón a kását.

„Fogadjunk, kibírod 0.3”

A baróti, fogyatékkal élő gyermekek nappali foglalkozását biztosító Laura Ház október 21-én ismét jótékonysági futónapot szervez – immár harmadik alkalommal – a baróti iskola sportpályáján.

Szotyor „megvédte magát”

A Szotyorba tervezett leendő családi otthon a falubeliek rendkívül ellenséges viszonyulása miatt meghiúsult. Ezt rendkívüli győzelemként élik meg azok a hangadók, akik felszólaltak a helyi kultúrotthonban megtartott kedd esti falugyűlésen, amelyen Tóth-Birtan Csaba alpolgármester és Vass Mária, valamint Szász Katalin, a Szociális Ellátási és Gyermekjogvédelmi Vezérigazgatóság vezetője és helyettese jelentek meg, hogy a felmerülő kérdéseket megválaszolják. Nem adtak lehetőséget nekik.

Amatőr festőművészek Kézdivásárhelyen

Szinte nem telik el egy év, hogy ne legyen nacionalista indíttatású rongálás Kézdivásárhelyen. Most az oroszfalvi kijáratnál levő tábla esett áldozatul ennek, ismeretlen tettes a város magyar feliratát festette le. Igaz, hogy részben, valaki megzavarhatta az amatőr festőművészt, így csak a Kézdi feliratot mázolták le piros és fekete festékkel. Nem ez az első alkalom, hogy […]