Rendőrök és szolgáltatók
Szerdán Kézdiszentlélek adott otthont a felsőháromszéki polgármesterek találkozójának, amin a községvezetők mellett jelen volt többek között Tamás Sándor megyetanácselnök, Henning László alelnök, Eugen Palade, a Kovászna megyei rendőrség vezetője, valamint az ENEL és az Electrica villanyáram-szolgáltatók képviselői. A találkozónak két napirendi pontja volt: az elsőben a rendőrség ismertette a mezőgazdasági gépekre vonatkozó törvényeket, hogy pl. melyek azok a járművek, amikre az önkormányzatok számtáblát adhatnak. Aztán a két villanyáram-szolgáltató ismertette árajánlatait, és igyekezett meggyőzni a polgármesteri hivatalokat, hogy velük kössenek szerződést. <<

Infrastruktúrát építenek
A sikeres közbeszerzést követően jövő héten megkezdődik Papolcon a vízhálózat kiépítése, illetve a közvilágítása felújítása – tudtuk meg Kis József zágoni polgármestertől. A településen a szennyvízhálózatot már kiépítették, most már csak a vízhálózat létesítése van hátra, aminek finanszírozását uniós pénzekből oldja meg az önkormányzat. A polgármester bizakodó, és reméli, hogy idén már 80–90 százalékban elkészül a vízhálózat. Megjegyezte: a zágoni vízhálózat bővítését is tervezik. <<

Ma leteszik a tollat
Miután tegnap a megye 1434 nyolcadikosa (27-en hiányoztak) incidensmentesen levizsgázott matematikából, egyesek számára vége a megmérettetésnek, mások pedig ma a magyar nyelv és irodalomból megírt dolgozattal tesznek pontot a képességvizsgára. Ugron Szabolcs, a Székely Mikó Kollégium matektanára érdeklődésünkre elmondta, az idei matematikatételek az előző évekhez hasonlóan közepes nehézségűek voltak, minden diáknak teret adtak a tudása bizonyítására. Az előzetes eredményeket 19-én függesztik ki, az óvások elbírálása utáni végleges jegyeket pedig június 26-án teszik közzé. <<

Sebességmérés
Ma a 11C országúton Kézdivásárhelyen és Torján, a 11-es országúton Szentivánlaborfalván, Nyujtódon, Ojtozban és Kézdivásárhelyen, a 12-es or­szág­úton Málnáson, Kilyénben, Mikóújfaluban, Szotyorban és Bükszádon, valamint Kovásznán és Sepsiszentgyörgyön folyik sebességellenőrzés <

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Ismét jó célért tekertek

Amint arról írtunk, csütörtökön a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) és a Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi önkormányzattal negyedik alkalommal rendezte meg a Tekerj egy jó célért! adománygyűjtő akciót.

Piknik az Avas-tetőn

A szervezők a pénteki esős időjárás miatt úgy döntöttek, nem tartják meg a Szent Iván-éji álomra keresztelt, szombati rendezvényt, ami Almás és Lemhény közös falunapjaként is felfogható. Ennek ellenére pár száz ember így is felment a tetőre, ahol végül tábortüzet is gyújtottak.

Hatékony manipulálás

Menti a bőrét a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetősége, azért módosítják a Büntetőeljárási törvénykönyvet – legalábbis ettől hangos a közélet, ezért tüntetnek ezrek naponta az utcán. Ez „jól hangzik”, csak torz, és hatékony manipulálás eredménye – mondta pénteki sajtóértekezletén Márton Árpád.

Tíz év a város életében

Az elmúlt évtized megvalósításairól beszélt legutóbbi sajtóértekezletén a sepsiszentgyörgyi polgármester. Antal Árpád majdnem napra pontosan tíz éve tette le a polgármesteri esküt.

Nem történt támadás

Közösségi oldalakon egyre gyakoribb az elcsatangolt, a gazdijukat „kereső” fajkutyák fényképe. Lapunk arra volt kíváncsi, hogy a szépmezői kutyamenhelyen nőtt-e a fajkutya-befogások száma.

Ismét dübörögtek a lóerők

Hétvégén Kézdivásárhelyen rendezték meg a Klausenburg Retro Racing névre hallgató retróautó-bemutató és -verseny hetedik kiadását, amely a szombat délelőtti eső ellenére ismét sikeresnek bizonyult.

Székelyföld értékei Manchesterben

Különböző zenei és művészeti műfajt képviselő, Kovászna megyéhez köthető produkciók is szerepeltek a második manchesteri Góbéfesten, amelyet idén a családoknak szóló fesztiválként hirdettek meg. Székelyföld kulturális nagykövetei ezen a hétvégén belakták Manchester főterét, ahol vasárnap délig több mint tízezren fordultak meg.

Röviden

Harc egy kicsi ráadásért A kedden közzétett képességvizsga-eredmények után a nyolcadikos diákok összesen 142 óvást tettek le: 31 esetben a magyar nyelv és irodalom, 61 esetben a román, 50 esetben a matematika dolgozatra kapott jegyüket fellebbezték meg – tájékoztatott a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség. A végleges eredményeket június 23-án teszik közzé. << Illemtantábor Az RMDSZ Kézdivásárhelyi […]

Átlátható lesz a pálya

Idén július 13-a és 15-a között kerül sor a Székely vágtára – jelentették be újfent tegnapi sajtóértekezletükön a szervezők. Sztakics Éva és Demeter János elmondta azt is, hogy idén elmarad a szombat esti nagyelőadás, amelynek az lesz a „járulékos következménye”, hogy színpad hiányában mindenhonnan jobb rálátás nyílik a pálya teljes hosszára.

Kell a pénz közművesítésre

Kézdivásárhely tanácsának csütörtöki soros ülése az önkormányzat által év elején kiírt totem-pályázat győzteseinek díjazásával kezdődött.

Amikor bekopog a rendőr

Az Országos Személynyilvántartó és Adatbázis-kezelő Igazgatóság az Országos Rendőr-főkapitánysággal közösen méretes, az egész országot átfogó ellenőrzéssorozatba kezdett: az akció során azokat a 14-18 év közötti vagy felnőtt személyeket keresik fel, akik szerepelnek az országos személynyilvántartásban, de 2017. december 31-ig nem kérték még az első személyigazolványuk kiállítását.

Tíz év a város életében

Tíz év alatt nemcsak mi lettünk idősebbek, hanem a város is jelentősen átalakult – jelentette ki csütörtöki sajtóértekezletén Antal Árpád (képünkön). A sepsiszentgyörgyi polgármester abból az alkalomból tekintett vissza az elmúlt évtizedre, hogy majdnem napra pontosan tíz éve (2008. június 20-án) tette le a polgármesteri esküt.

Veszélyes kútvizek

Háromszéken számtalan kút vize baktériumokkal, nitritekkel, nitrátokkal, ammóniával fertőzött, az elemzésre bevitt vízminták 95%-a ilyen, tudtuk meg a Kovászna Megyei Egészségügyi Igazgatóság keretében működő környezet-egészségügyi iroda szakembereitől.

Most lenne alkalom

Bár a kormánypártoknak kényelmes többségük van a parlamentben, a fontos törvények megszavazásánál az RMDSZ segítségét kérik. Ilyen esetben alkalom lenne megerősíteni a magyarság szempontjából fontos előírásokat – vélik az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) vezetői.

Nyáron szekeret, télen szánkót

Gázáremelésről szólnak a híradók – eddig sem volt olcsó a fűtés, semmilyen formájában –, ezt pedig feltételezhetően a kritikusan alulfizetett háromszéki lakosság megsínyli. Mégis, miért állt le a tömbházak szigetelésének folyamata Szentgyörgyön? – érdeklődtünk az illetékeseknél.