Szonda Szabolcs könyvtárigazgató, Nagy Krisztina, az ERSZI vezetője és Joós Stefan, a Sun Travel iroda vezetője jó hírekkel szolgált

Ha eddig a városnapok különböző színpadain tartott produkciókat ismerhettük meg a polgármesteri hivatalban tartott sajtótájékoztatókon, tegnap az irodalmi programokat, valamint az utcazene-fesztivál részleteit ismertették az illetékesek, Szonda Szabolcs könyvtárigazgató, illetve Nagy Krisztina az ERSZI képviseletében. A tombola fődíja sem meglepetés már, de Joós Stefannak más hírei is voltak.

Az irodalom és zene kapcsolatát felmutató rendezvények eddig is népszerűek voltak, maradnak tehát ezen a vágányon – mondta a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója, aki egy kevésbé szabványos és három hagyományos író-olvasó találkozóról tájékoztatta a média jelenlevő munkásait.

Farkas Wellmann Éva igen meglepő módon gondolta újra és tovább a tízparancsolatot legújabb kötetében, melynek verseire az Evilági írt zenét, ezt mutatják be április 23-án, hétfőn az Andrei Mureșanu Színházban, az erdélyi származású költőnővel Szonda Szabolcs folytat párbeszédet. 24-én a könyvtárban Nádasdy Ádám költő, műfordítóval beszélget Szegő János kritikus, 25-én pedig a Teinben a magyarul is olvasható Doru Pop író, esszéista, egyetemi tanár a kommunista rendszer utolsó 20 évéről szóló Egy szocialista szappanopera című könyve lesz a fókuszban, a szerzővel Demény Péter beszélget. 26-án szintén a Teinben Balázs Imre József költő, irodalomtörténész, kritikus, szerkesztőnek lesz jelenése, aki 10 mondatos irodalomkritikáit hozza el keményfedelű kötésben.

– Régóta próbálunk becserkészni nem zenélő formációkat is az utcazene-fesztiválra – rukkolt ki a meglepő kijelentéssel Nagy Krisztina, az ERSZI rendezvényszervező iroda vezetője. – És most sikerült, a CommandARTe társulat a Szent György-téren fog zsonglőrködni, többek között egy hétméteres trapézon lógnak majd, illetve kutyás mutatványaik is lesznek. A Soldiers Crew humorral fűszerezi akrobatikus breaktáncos mutatványait, a Barbarossa Samba Group pedig nem fog megmaradni saját pódiumán, a kilenc dobosból álló társulat bejárja a várost, hogy hangulatot teremtsen. Érkezik még a Feri elesett művésznevű bluesgitáros seprűből és lapátból készített hangszerével, a V8 rockabillyt hoz, a Huckleberry Guys pedig bluest játszik.

– Évről évre kevesebb szentgyörgyi banda jelentkezik utcazenélni – osztotta meg nagy bánatát Nagy Krisztina, idén a művészeti líceum Gyűszűvirág régizene-együttese, a DSB Acoustic reagge-t és rockot játszó együttes, illetve a Spontán zenekar lesz jelen autentikus népzenével. Az utcazenészeket mindennap 13 órakor lehet meghallgatni, de a kézművesek között is feltűnnek majd.

A városi jegyirodában, a Székely Hírmondó szerkesztőségében és a H-press újságosbódékban kapható városnapi tombolajegyek egyúttal közvélemény-kutatásra is szolgálnak, rájuk lehet írni, kit kívánnak a jövő évi városnapok színpadán látni, nem mellesleg viszont egyetlen egyiptomi utazást lehet nyerni velük – egyet és jót, így döntöttek a szervezők. Joós Stefan, a Sun Travel turisztikai társaság vezetője bejelentette, 1000 euró értékű, 2 főre szóló, 4 csillagos szállodában all inclusive ellátással megspékelt egyiptomi utat ajánl fel a nyertesnek.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

Akcióban a közlekedés biztonságáért Megelőző munkát folytattak az egyenruhások a háromszéki utakon, áll a közleményükben. A július 9–15. közé eső időszakban 279 szabálysértési jegyzőkönyvet állítottak ki, köztük 123-at gyorshajtásért, de 40 gyalogos és biciklis is fizetett. Begyűjtöttek 25 hajtásit és 4 forgalmi engedélyt. << Kegyeleti parkkal bővítenek Sepsiszentgyörgy önkormányzata 4,3 hektárnyi területtel bővíti a városi […]

Ezúttal nem jelentettek

Egy sepsiszentgyörgyi férfi arról értesítette a helyi médiát, hogy gumikesztyű darabokat talált a disznóhúsból készült virsliben. Az illetékesektől érdeklődtünk.

Elektronikus személyi

A sepsiszentgyörgyi és a kézdivásárhelyi demokráciaközpontokban lehetőség van aktiválni az új magyar elektronikus személyi igazolványt – közölte tegnapi sajtóértekezletén Szakács Zoltán. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) sepsiszéki elnöke szerint folyamatosan igény mutatkozik a dokumentum iránt.

Kevés mézre van kilátás

Hiába szeretnénk jó hírt közölni, nem biztat bőséges mézterméssel Deák Mihály, a Kovászna megyei méhészegyesület elnöke.

A küzdelmet folytatni kell!

Mellbevágóan kevesen voltunk július 12-én a székely politikai foglyok, Beke István és Szőcs Zoltán ellen hozott igazságtalan ítélet miatt Kézdivásárhelyre meghirdetett tiltakozó nagygyűlésen. Ezer egynéhány ember ugyanis túl kevés ahhoz, hogy a minket elnyomó és egyre inkább megfélemlíteni akaró hatalmat megtorpanásra kényszerítse. A gyér részvétel pedig azért is aggasztó, mert ezúttal mindhárom erdélyi magyar párt, […]

Új lelkész Fotosmartonoson

Pár hete megüresedett a Gidófalva községhez tartozó falu református lelkészi állása, a gyülekezet Nagy János hidvégi lelkipásztort (fotónk) hívta meg. A tiszteletes gondolkodási időt kért, majd elfogadta a meghívást. Rövid bemutatkozó interjúra kértük fel.

A Hatodnál kezdték

Többen is panaszkodtak az elmúlt időszakban az erdővidéki utak állapotára, arra, hogy azok sok helyen gödrösek, tönkreteszik a gépjárműveket. Bár bürokratikus okok miatt kissé megkésve, de a Kovászna megyei út- és hídügyi vállalat elkezdte a nyári útjavítási-és útkarbantartási munkálatokat Erdővidéken.

Minden maradt a régiben

Az utóbbi időben béke és nyugalom van a juhászok és a vadászok között kialakult konfliktusban, bár az egész inkább amolyan vihar előtti csendre hasonlít. A nézeteltérés abban gyökerezik, hogy a juhászok egy része rendszeresen feleteti nyájával azt az eledelt, amit a vadászok kihordanak az erdőbe azért, hogy a vaddisznóknak legyen, amit enniük, és ne jöjjenek le a földekre.

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI Csütörtökön 16:45 A Hangya és a Darázs (angol-amerikai akciófilm, 118 perc, 2018, r. f.), 17:00 Haverok harca (amerikai vígjáték, 100 perc, 2018. r. f.), 18:45 Budapest Noir (magyar krimi-dráma, 95 perc, 2017, r. f.), 19:15 Arcélek, útszélek (francia dokumentumfilm, 89 perc, 2017, r. f.), 21:00 Felhőkarcoló (amerikai akciófilm, 102 perc, 2018, m. sz.), […]

Röviden

Vállalkozz Erdélyben! Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen elkezdődtek az ingyenes vállalkozói tanfolyamok, amelyek eredményeként 34 200 eurós támogatást lehet nyerni egy új vállalkozás létrehozására. A szabadságolások időszaka ellenére sokan azt választották, hogy részt vegyenek a Vállalkozz Erdélyben projektben, és tanuljanak a vállalkozói képzés első csoportjaiban, amelyeket a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara sepsiszentgyörgyi székhelyén vagy a kézdivásárhelyi […]

Kisebbségi nyár

Nyilván kell egy kis lazítás, napon nyújtózkodás még az erdélyi magyarok Bukarestbe delegált parlamenti képviseletének is. Nem lehet az év minden egyes napján – a légkondizott felsőházban vagy az alsóban – teljes nehézfegyverzetben, súlyos mappatömbökkel felvértezve állandó jelleggel a nemzeti megmaradásért küzdeni. Főleg úgy nem, hogy a román kollégáknak is véges a tűrőképességük, na meg […]

Kilenc tetemre akadtak

Múlt héten jelezték a Kovászna megyei környezetvédelmi hivatalnak, hogy Lisznyópatakon feltehetőleg farkasok támadtak juhokra, és 25 állatot szétmarcangoltak. A helyszínen egyelőre nem igazolódott a lejelentett kár nagysága.

Harc az állásokért

Közzétette az oktatási minisztérium a címzetes és helyettes tanári állásokra kiírt versenyvizsgák előzetes eredményeit. (Viszonylagosan) jól teljesítettek a Kovászna megyei pályázók.

Egyszerű, hatásos lazítás

Nagyon sok ember összefogásával és munkájával, a MOL Romania Közösségért Alapítványának finanszírozásával látványos eredményeket sikerült elérni a szentgyörgyi speciális óvoda és iskola halmozott fogyatékkal élő gyermekeinél. Elindítói lezárták és kiértékelték A zene, ami belőlünk fakad élményterápiás programot.

Röviden

Itt szemétnek helye nincs! Hétfőn a Megyei Természetvédelmi és Hegyimentő Központ munkatársai a Rétyi Nyír természetvédelmi területéről több mint 1 köbméter hulladékot szedtek össze, és vittek a Rétyi Polgármesteri Hivatal szeméttárolóiba. A leginkább PET-palackokból álló szemét nagy részét a Feketeügy legutóbbi áradása során hozta és hagyta hátra a gát mentén. << Heti sürgősségek A megyei […]