Szonda Szabolcs könyvtárigazgató, Nagy Krisztina, az ERSZI vezetője és Joós Stefan, a Sun Travel iroda vezetője jó hírekkel szolgált

Ha eddig a városnapok különböző színpadain tartott produkciókat ismerhettük meg a polgármesteri hivatalban tartott sajtótájékoztatókon, tegnap az irodalmi programokat, valamint az utcazene-fesztivál részleteit ismertették az illetékesek, Szonda Szabolcs könyvtárigazgató, illetve Nagy Krisztina az ERSZI képviseletében. A tombola fődíja sem meglepetés már, de Joós Stefannak más hírei is voltak.

Az irodalom és zene kapcsolatát felmutató rendezvények eddig is népszerűek voltak, maradnak tehát ezen a vágányon – mondta a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója, aki egy kevésbé szabványos és három hagyományos író-olvasó találkozóról tájékoztatta a média jelenlevő munkásait.

Farkas Wellmann Éva igen meglepő módon gondolta újra és tovább a tízparancsolatot legújabb kötetében, melynek verseire az Evilági írt zenét, ezt mutatják be április 23-án, hétfőn az Andrei Mureșanu Színházban, az erdélyi származású költőnővel Szonda Szabolcs folytat párbeszédet. 24-én a könyvtárban Nádasdy Ádám költő, műfordítóval beszélget Szegő János kritikus, 25-én pedig a Teinben a magyarul is olvasható Doru Pop író, esszéista, egyetemi tanár a kommunista rendszer utolsó 20 évéről szóló Egy szocialista szappanopera című könyve lesz a fókuszban, a szerzővel Demény Péter beszélget. 26-án szintén a Teinben Balázs Imre József költő, irodalomtörténész, kritikus, szerkesztőnek lesz jelenése, aki 10 mondatos irodalomkritikáit hozza el keményfedelű kötésben.

– Régóta próbálunk becserkészni nem zenélő formációkat is az utcazene-fesztiválra – rukkolt ki a meglepő kijelentéssel Nagy Krisztina, az ERSZI rendezvényszervező iroda vezetője. – És most sikerült, a CommandARTe társulat a Szent György-téren fog zsonglőrködni, többek között egy hétméteres trapézon lógnak majd, illetve kutyás mutatványaik is lesznek. A Soldiers Crew humorral fűszerezi akrobatikus breaktáncos mutatványait, a Barbarossa Samba Group pedig nem fog megmaradni saját pódiumán, a kilenc dobosból álló társulat bejárja a várost, hogy hangulatot teremtsen. Érkezik még a Feri elesett művésznevű bluesgitáros seprűből és lapátból készített hangszerével, a V8 rockabillyt hoz, a Huckleberry Guys pedig bluest játszik.

– Évről évre kevesebb szentgyörgyi banda jelentkezik utcazenélni – osztotta meg nagy bánatát Nagy Krisztina, idén a művészeti líceum Gyűszűvirág régizene-együttese, a DSB Acoustic reagge-t és rockot játszó együttes, illetve a Spontán zenekar lesz jelen autentikus népzenével. Az utcazenészeket mindennap 13 órakor lehet meghallgatni, de a kézművesek között is feltűnnek majd.

A városi jegyirodában, a Székely Hírmondó szerkesztőségében és a H-press újságosbódékban kapható városnapi tombolajegyek egyúttal közvélemény-kutatásra is szolgálnak, rájuk lehet írni, kit kívánnak a jövő évi városnapok színpadán látni, nem mellesleg viszont egyetlen egyiptomi utazást lehet nyerni velük – egyet és jót, így döntöttek a szervezők. Joós Stefan, a Sun Travel turisztikai társaság vezetője bejelentette, 1000 euró értékű, 2 főre szóló, 4 csillagos szállodában all inclusive ellátással megspékelt egyiptomi utat ajánl fel a nyertesnek.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Sok tervet visszadobnak

Továbbra is hibáktól hemzsegő tűzvédelmi terveket, engedélyeztetési igényléseket kapnak kézhez a Kovászna megyei tűzoltóság szakemberei. Ezeket nem tudják jóváhagyni, így ha csökken is a tűzvédelem nélküli épületek száma Háromszéken, ez a folyamat csigatempóban zajlik, annak ellenére, hogy az igénylések 1,13%-kal nőttek az elmúlt év első negyedéhez képest.

Megbecsülendő kapcsolatok

A községvezetéssel fenntartott eddigi jó kapcsolatok okán Csoma Gergely csángókutató és Király Lajos, a kiszállás szervezője anyaországi orvos barátaikkal érkeztek csütörtökön Uzonba, akik déltől estig folyamatosan az ortopédiai panaszokkal érkező vagy onkológiai tanácsadást váró betegek rendelkezésére álltak.

Diplomácia és gazdaság

Mezőgazdasági, könnyűipari, turisztikai és fafeldolgozó vállalatok képviselőivel folytatott tárgyalásokat Andrei M. Grinkevich, Fehéroroszország bukaresti nagykövete, aki egy márciusi diplomáciai látogatás után tért vissza Háromszékre gazdasági kapcsolatok kialakítása céljából. A megyei és helyi önkormányzatok képviselőivel, illetve a prefektussal is elbeszélgetett. A nagykövet csütörtökön délelőtt a PRO WOOD Regionális Faipari Klaszter és a Holzindustrie Schweighofer vezetőivel találkozott. […]

Csemeteosztás Zabolán

Szombaton a Háromszéki Közösségi Alapítvány jóvoltából Zabola község polgármesteri hivatalának udvarán őshonos gyümölcsfa csemetéket osztottak az érdeklődőknek, akik pillanatok alatt elkapkodták azokat.

Röviden

Elszaporodtak a kullancsok András-Nagy Róbert, a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója érdeklődésünkre tegnap elmondta, a kórházi statisztika mellett személyesen is tapasztalja, hogy elszaporodtak a kullancsok. „Amikor gyermekek voltunk, folyton a szabadban játszottunk, tudtuk, hogy van kullancs, de csupán minden szökőévben hallottunk kullancscsípésről. Mostanság ha a kutyámmal végigmegyek a város utcáin, parkjain, már […]

A motiválás fontossága

A motiváció mint az eredményesség kulcsa címmel szervezett tudományos konferenciát Kovászna Megye Tanácsa Kézdivásárhelyen. A kétnapos eseményen mintegy négyszáz pedagógus és szakember vett részt az ország tizenkét megyéjéből és a határon túlról.

Minek a túlóra?

Ötszáztizenhat személy vett részt a munkaerő-foglalkoztatási hivatal pénteki munkabörzéjén, de az alkalmazók nagy része csalódottan távozott a szentgyörgyi, Vadász utcai sportcsarnokból.

Közösségi nap Baróton

Közel négyszáz facsemetét ültettek el szombaton baróti és más erdővidéki településekről érkezett fiatalok és segítőik a város határában található Keleti-tó partján, a Barót-patak mentén, a bányahíd és a baptista templom közötti szakaszon, a városi strand területén, valamint játszóterek közelében. Az önkéntes megmozdulással a szervező Zöld Ifjak Környezetvédő Egyesülete (ZIKE) a Föld napja (április 22.) előtt is tisztelgett.

Eltűntek a tévécsatornák

Több kézdivásárhelyi olvasónk is panaszkodott, hogy miután a NextGen szolgáltatónál az analóg és digitális adásrács csatornáinak a sorrendje megváltozott, már nem tudják nézni a magyar adókat, illetve a Polyp televíziót.

Három nap a környezetért

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület kilenc éve útjára indított, háromnapos eseményének, a Tavaszi Zöld Napoknak középpontjában a környezettudatosság, a sport és az egészséges életmód fontosságának hangsúlyozása áll.

„Jóhiszemű hamis riasztók”

Tegnap a háromszéki tűzoltóság vezetősége megtartotta negyedéves beszámolóját: kiderült, hogy az árvíz komolyan próbára tette a lánglovagokat, ám összességében nem mondhatni, hogy zsúfoltabb periódust tudnak maguk mögött, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Röviden

Idén is adnak érdemdíjat A tegnap megtartott soros tanácsülésen a fürdőváros képviselői testülete, az ünnepekre és vakációra hivatkozva meghosszabbította a Kovászna város érdemdíj igénylésnek benyújtási határidejét április 15-ről április 27-re, déli 12 óráig. Az érdemdíj Kopacz Levente RMDSZ-es tanácsos több éve született kezdeményezése, aminek értelmében a fürdőváros polgármesteri hivatal fejenként 500 lejes pénzjutalmat ad négy […]

Az Európa Tanács viziten

Kulcsár-Terza József és Benkő Erika háromszéki képviselők a magyar kisebbség helyzetéről tájékoztatták az Európa Tanács (ET) emberi jogi delegátusát. A vendégek az ET Romániáról készülő jelentése apropóján érkeztek, a román képviselőház emberi jogi bizottsága előtt megtartott találkozón képviselte magát a roma kisebbség és a kormánypárt is.

Baj van a kódexszel

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester szerint tartalmilag több gond is van a kormány által előterjesztett közigazgatási törvénykönyvvel.

Tavaszi munkák Vargyason

Vargyas polgármesterét, Sütő Levente Lehelt arról kérdeztük, milyen időszerű munkálatok zajlanak a faluban, milyen tennivalók akadtak a tavaszi idő beálltával.