A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Röviden

Zöld gyűjtés
A baróti Zöld Ifjak Környezetvédő Egyesületnek köszönhetően a város lakosságának időről időre lehetősége adódik, hogy szervezett módon leadhassa az otthon felgyűlt elektronikai, valamint papírhulladékát, továbbá a használt étolajat. Legutoljára szombaton teremtettek erre alkalmat a „zöld” fiatalok, közreműködve a baróti polgármesteri hivatallal és a Tega Rt.-vel. A központban felállított sátruknál ezúttal már használhatatlan elektromos készülékekből 1328 kg, papírból 72 kg, használt étkezési olajból 90 liter gyűlt össze. <<

Honvédsírokat gondoz a MERT
Öt éve, 2013-ban alakult a Magyar Erdélyért Egyesület (MERT), amely a megyénk területén található 1848-as, 1. és 2. világháborús honvédsírok megmentésével, gondozásával és felújításával foglalkozik. Ez idő alatt a tagságnak több mint 25 sírt és emlékművet sikerült önkéntes munkával felújítania, de volt, hogy emléktáblát is elhelyeztek. Tapasztalataik szerint a helyi közösségek sajnos sok esetben elhanyagolják ezeket az emlékhelyeket, de akad pozitív példa is, így Szotyorban. <<

Több száz állás külföldre
Közel 1500 munkahelyet kínál a Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Hivatal Eures Irodája azok számára, akik külföldön dolgoznának. A legtöbb állást – 705-öt – Németországba hirdettek meg, 400 árumozgatót, 200 autóvezetőt, kamion- és buszsofőröket, de egészségügyi asszisztenseket, programozókat, elektronikai szakembereket, villanyszerelőket is keresnek a különböző gyárak, cégek. Spanyolországba 166 munkahelyet kínálnak, ebből 150-et mezőgazdasági területen, de sertésfarmra is keresnek gondozókat, felügyelőket. Máltára 150 buszsofőr jelentkezését várják, míg Nagy-Britanniába 100 mezőgazdasági munkást, varrónőket és orvos asszisztenseket keresnek. Finnországba is lehet menni, 85 munkahelyet ajánlanak, ebből 50-et mészárosoknak egy szárnyasfarmra, de szezonmunkásokra, pincérekre is szükség van. Dániába 30 újság- és csomagkihordót keresnek, Luxemburgba pedig számítógép-technikus szakemberek jelentkezhetnek. A jelentkezéshez szükség van önéletrajzra, egy típuskérés kitöltésére, valamint orvosi igazolásra, miszerint munkaképes a jelentkező. Érdeklődni, jelentkezni a munkaügy Eures Irodájában lehet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Volt egyszer Szentgyörgyön egy helyi tévéadás, amelyet 1995-től 2005-ig Szalló László működtetett Selectronik TV (STV) név alatt, és amelyre most nemcsak az egykori stábtagok emlékeznek szívesen, hanem azok is, akik látták műsoraikat. Csáky Ernő mérnöktanár kezdeményezésére a valamikori stúdió péntektől része a Puskás Tivadar Szakközépiskolában berendezett, általa alapított Távközlési Kismúzeumnak, és didaktikai célokat szolgál majd. Az avatón a hajdani munkatársak jó része jelen volt.

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

A karácsony közeledtével egyre többen kezdenek azon gondolkodni, honnan szerzik be a karácsonyfát. A székelyföldi erdők iránt fokozottabb érzékenységet tanúsítók előszeretettel fordulnak olyanokhoz, akik külföldről importálják az ünnep eme jelképét. Ez utóbbiak közé tartozik a szenkatolnai Bakk Zoltán is, aki kilenc év dániai munka után döntött úgy, hogy a székelyekkel megkedvelteti a nordmannfenyőt.