Felhívás!

Öt lépés

A 2018–2019-es országos bajnokságok első szakaszának végén két háromszéki élvonalbeli csapat tette ajándékait a szurkolók karácsonyfája alá. A Sepsi–SIC női kosárlabdacsapat korábbi érdemeinek és újabb bajnoki esélyeinek csorbítása nélkül, de elmondható, hogy az utóbbi hónapokban a Sepsi OSK labdarúgóira irányult leginkább a sajtó, és általában a közvélemény figyelme. Természetes, hiszen a csapat szinte folyamatosan az élbolyban menetelt, és történelmi, azaz sporttörténeti eredmény küszöbéről tért téli pihenőre. A sepsiszentgyörgyi kisiklások (vereségek, döntetlenek) dacára a klub szempontjából nem érheti szó a ház elejét (méltatlan lenne a bírálat), hiszen az OSK rendre „visszahozogatta” idegenből az itthon elhullajtott pontokat. Megtanított arra, hogy ne mind nevezgessük sorsdöntőnek egy FC Botoşani elleni mérkőzést hazai pályán, amikor annak elvesztése után néhány nappal már 3–0-ra győznek lent, a Duna-parton.

A Sepsi OSK jelenlegi negyedik helyezése minden várakozást felülmúl. Az 1–3. helyeken pontosan olyan csapatokat találunk (CFR, FCSB, Krajova), amelyek nélkül elképzelhetetlen a felsőházi rájátszás. És milyen jó leírni, a többi tizenegy csapat listáját a Sepsi OSK vezeti. Minden lehetőség adott ahhoz, hogy ez így maradjon, illetve a 4–6. helyek valamelyike meglegyen a bajnokság végén. Még öt forduló maradt, öt lépés.

Az esélyeket növeli, hogy 5 pont az előny a 7., 8., 9. helyezettekkel (Hermannstadt, Gázmetán, Poli) szemben. Tulajdonképpen „csak” rájuk kell figyelni a véghajrában. A 22–26. fordulóban összesen 8 olyan mérkőzés lesz, ahol a felsőházi helyekre pályázó csapatok egymással játszanak, s minden ilyen mérkőzésen csak egyik csapat szerezhet 3 pontot. A körbeverések jót tennének a Sepsi OSK-nak, amely idegenben játszik a Gázmetánnal, és hazai pályán fogadja a Viitorult.

Az „üldözők” közül a 28 pontos Hermannstadtnak Kolozsváron a CFR-rel, majd Bukarestben az FCSB-vel is lesz mérkőzése. A Sepsi OSK a CFR-nél zár, és jó lenne már azelőtt bebiztosítani a 4–6. helyek valamelyikét, de a kolozsvári pontszerzés sem reménytelen. A véghajrá alapállása kitűnő, öt lépésre a csúcs. Hogy aztán kezdődjön a tavaszi örömfoci, a felsőházi rájátszás, ahol a Sepsi OSK lehet a bajnoki cím „elbírálója”.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.