Felhívás!

Megoldások az útszegélyre

Megoldások az útszegélyre Tudomány

Amikor a régi, kopott, kátyús busz-, illetve trolibusz megállóhelyeket végre kezelésbe veszik, nagyon nagy az esélye, hogy az új burkolt felület strapabíróbb lesz.

Akadálymentes szegélyekre szükség van, amit addig képtelenség elkészíteni, míg a megállók nincsenek rendbe téve. Ahol még nem indult meg a megállók felújítása, ott a szegélykövek között még hézagok vannak, amelyek tovább tágulnak és rongálódnak minden egyes eltévesztett ív hatására.

Ez azért jelent problémát, mert a téli időszak idején a nedvesség befolyik a repedésekbe, mikor fagy, tovább fogja tágítani a szegélykövek közötti réseket, amivel tovább rongálja a buszmegálló útszegélyeit.

Mi lehet ez ellen a megoldás?

Az épp felújításra váró buszmegállókat időtálló módon kell elkészíteni. A Pureco Kft. egyik új terméke, a BuStop, melyet útmenti megoldásokra fejlesztettek ki, egy szabványos, masszív és nagy szilárdságú, akadálymentes szegély. A BuStop masszívságát az előre legyártott betonelemek adják, ez biztosítja azt a nagyfokú ellenállást, ami szükséges egy nehéz tömegközlekedési jármű megállásához, indulásához.

A BuStop panel előnyei

Amennyiben a BuStop paneleit használják fel a buszmegállók felújításához, számtalan előnyt élveznek a tömegközlekedésben dolgozók és a tömegközlekedést használók egyaránt. Az érkező buszok, trolik nagy erővel érkeznek meg a megállókba, fékezés közben gyakran fennáll az elcsúsztatás veszélye, sőt, a nagy tömegű járművek jócskán rá is nehezednek a felületre.

Különböző panelméretek és panelek (járműbehajtó és -kihajtó panel, közbenső álló járműre tervezett lap, átmeneti lemez) megrendelésére van lehetőség.

  • A BuStop panel nagyfokú ellenállást biztosít a megálló sávok burkolatának, ellenáll az elcsúsztató és a pontszerű erőhatásoknak is.
  • A nagyfokú szilárdsági mutató miatt az ágyazattal szembeni teherbírási követelmény csökkenni fog.
  • Gyors az építése és a karbantartások alkalmával történő lebontása is. Az időjárás nem befolyásolja a munkálatokat.
  • Több éves használat után is elemeire szedhető, nincs töredezés.
  • Csúszásmentesített felülete van.
  • Hosszú az élettartama.
  • Használatával védhetjük a járművek gumiabroncsait is.

A BuStop szegélykő előnyei

A BuStop akadálymentesített szegélykövei műszakilag egyedülálló megoldást kínálnak a megállók korszerű kialakításához. Egész Európa-szerte szívesen alkalmazzák, mert funkcionális és ergonómikus megjelenése mellett az utasok felszállását megfelelően biztosítja. Vagyis a fel- és a leszállás gyors és biztonságos lesz minden időjárási körülmények között, valamint a mozgáskorlátozott utasoknak is könnyebb lesz a járműre történő felszállás.

A terméket egy méteres, előre legyártott elemekkel forgalmazzák, amelyek a buszmegállóhoz megfelelően variálható. Az elemek elkészítéséhez használt beton speciális, direkt ehhez a termékhez lett kifejlesztve, ellenáll a fagy hatásainak, valamint a vegyi fellazító anyagoknak is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.