Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Zsófia készülhet az Eb-re

Zsófia készülhet az Eb-re Sport

Az elmúlt hétvégén Pozsonyban rendezték a karate Grand Prix versenysorozat szlovákiai állomását. A nívós megmérettetésre a sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club és az MTK Budapest színeiben kilenc háromszéki sportoló utazott Vass Hunor edző felügyelete alatt.

Az idei korosztályos karate Európa-bajnokság utolsó kvalifikációs versenyének számító viadalon nagy meglepetések születtek a háromszéki karatésokat illetően. A Vass Hunor irányította sportolók négyszer állhattak dobogóra, mérlegük egy második és három harmadik helyezés.

Hirdetés
Hirdetés

Az elszántan küzdő Ianculescu Zsófia a junior korosztály -59 kilogrammos kategóriájában harmadik lett, ezzel bebiztosította helyét a magyar válogatottban, és készülhet a prágai Európa-bajnokságra. A háromszéki karatés három győztes mérkőzés után lengyel ellenfelétől (0:3) kikapott, majd a vigaszágon diadalmaskodott cseh riválisa felett (4:0). Zsófia a kvalifikáció nagy meglepetését okozta, ugyanis súlycsoportot váltott, a befektetett munkának pedig megmutatkozott az eredménye.

Hasonló sikert könyvelhet el Baló Hunor, aki a junior korcsoportban a -76 kilogrammos mezőnyben négy győztes találkozóval a háta mögött a dobogó harmadik fokára állhatott. Üröm az örömben, hogy a háromszéki sportolónak nem volt elegendő ez az eredmény a kvalifikációhoz, mert a szintén MTK színekben szereplő csapattársa több pontot gyűjtött.

U14-ben a -45 kilogrammos súlycsoportban Péter-Csiki Csanád hasonló magabiztos meneteléssel harmadik helyen végzett, míg Fejér Milán szerezte a sepsiszentgyörgyi csapat legfényesebb érmét: U12-ben -40 kilogrammos kategóriában elvesztette a döntőt szlovák vetélytársával szemben (0:1), így a második helyen végzett.

Vass Hunor szerint borult a papírforma, ugyanis a koronavírus-járvány miatt elhalasztott prágai Eb-re korábban már indulási jogot szerző Benkő Zsolt és Vitályos Eszter nem tudta megőrizni helyét az újra kiírt kvalifikációban. „Ilyen a sport, a hasonló helyzetekből fel kell állnunk, és újra kell kezdenünk. Remélem, Zsófia felkészülése eredményes lesz, megteszünk mindent, hogy a legjobb formáját hozza majd az Európa-bajnokságon.”

A Sport-All karatésai köszönik szépen támogatóik (Orex, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, Comert Ata, Simiro, Maravet, Sport Világ, Twins Construct, Lotus Pharma, Real Job Solutions, Papo, Sebert Tehnologie, Volk Automobile, Tóth-Pál zálogház, Totalterm, Cont Service) hozzájárulását a versenyeken való szerepléshez.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások