Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bulgáriában bizonyítottak

Bulgáriában bizonyítottak Sport

A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club alpesi sícsapata egy hét alatt három versenyen vett rész Bulgáriában. Kis Tímea és Zöld Róbert Borovetsben és Pamporovoban nemzetközi FIS-viadalon tette próbára magát. A felkészülésben Kis Vilmos és Bocz Attila edzők segítették, irányították a versenyzőket.

Borovetsben erős mezőny verődött össze, hat országból 60 síző nevezett, köztük a világkupában szereplő, tapasztalt sportolók. Kis Tímea az első megmérettetésen a negyedik helyen végzett, a második versenyen pedig a dobogó legalsó fokára állhatott. Zöld Róbert egy kiváló első futam után kiesett a hetedik helyről, míg a második viadalon a 12. pozícióban zárt. Ezt követően egyből utaztak Pamporovoba, ahol másnap óriás műlesiklásban a maroshévízi Walter Rebeka indult, aki végül nyolcadik lett (Borovetsben mindkét műlesikló futamot hetedikként teljesítette).

Hirdetés
Hirdetés

Pamporovoban a pályatűzés rendkívül nehéz volt, a résztvevőket 62 kapu várta mindkét futamban. Kis Tímea a negyedik, Zöld Róbert pedig a hetedik helyen végzett, Walter Rebeka kiesett. Bocz Attila edző úgy értékelte, Tímea versenyzésében látszott, hogy ebben a szezonban számos verseny, köztük hét nemzetközi FIS-viadalon rajthoz állt, hétről hétre fejlődött, jobbnál jobb eredményeket érve el. A szakember szerint Róbert nagyon tehetséges versenyző, esetében sérülés miatt érezhető volt a felkészülés hiánya, azonban teljes gőzzel készülnek a következő szezonra.

Egy másik hír a sízők háza tájáról, hogy az elmúlt időszakban mutatott kiváló eredményeknek köszönhetően Biró Maja meghívást kapott Európa egyik legrangosabb eseményére, amelynek az olaszországi Abetone ad otthont. A rangos megmérettetésen több mint húsz országból közel 500 versenyző áll rajthoz, az öreg kontinens legjobb csapatai lesznek jelen. Bocz Attila elmondta, ezt a versenyt a kadét korosztály világbajnokságának is szokták nevezni, a romániai nemzeti csapat két korosztályban nyolc sportolóval indul. Többek között a válogatott tagja a székelyudvarhelyi Balogh Abigél és Cseke Péter (U14), a csíkszeredai Laczkó Csanád, valamint a sepsiszentgyörgyi Biró Maja (U16), a sportolókat pedig Nagy Norbert, Bocz Attila és Gigi Vulpe irányítja.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük