Felhívás!

Visszavonták Djokovic vízumát, kiutasíthatják Ausztráliából

Visszavonták Djokovic vízumát, kiutasíthatják Ausztráliából Sport

Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter visszavonta a világelső szerb Novak Djokovic ausztráliai vízumát, ami azt jelenti, hogy a 34 éves teniszezőt kiutasíthatják az országból és címvédőként nem indulhat el a jövő hétfőn kezdődő Australian Openen.

Hawke pénteken azzal indokolta a döntését, hogy az „egészségügyi és közrendi okokból” született, valamint a „közérdek ezt kívánja”.

“A döntés meghozatalához alaposan megvizsgáltam azokat az információkat, amelyeket a belügyminisztérium, az ausztrál határőrség és Djokovic úr a rendelkezésemre bocsátott. A Morrison-kormány határozottan elkötelezett Ausztrália határainak védelme mellett, különösen a koronavírus-járvánnyal összefüggésben” – jelentette ki a miniszter.

A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes Djokovic múlt szerdán érkezett Melbourne-be, de megtagadták tőle a belépést, napokat karanténszállóban töltött, majd hétfőn az ausztrál szövetségi bíróság határozata nyomán szabadon engedték.

A pénteki döntés ellen Djokovic fellebbezhet, ügyvédei meg is teszik.

A The Age című ausztrál lap idéz egy bevándorlásügyi szakértőt, aki szerint a vízum megvonása után Djokovicot őrizetbe kell venni, ahonnan azonban egy ideiglenes vízummal ki lehet őt engedni.

Hogy mindez mit jelent a hétfőn kezdődő Australian Openre nézve, még mindig nyitott kérdés. Minden azon múlik, hogy a bíróság mikor foglalkozik Djokovic ügyével. Ha gyorsított eljárásban vasárnapig döntés születik, akkor még van esélye címvédőként részt venni az év első Grand Slam-tornáján – feltéve persze, ha a bíróság számára kedvező döntést hoz.

Amennyiben azonban csak jövő héten kerül bíróság elé Djokovic ügye, kizárhatják a szerbet a tornáról, hogy a szervezők elkerüljék a káoszt a lebonyolításban.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások