Felhívás!

A kormány a kórházak tehermentesítését célzó kezelési központok kialakításáról döntött

A kormány a kórházak tehermentesítését célzó kezelési központok kialakításáról döntött Románia

A kormány a kórházak betegfelvételi osztályainak tehermentesítése érdekében olyan járóbeteg-rendszerben működő Covid-központok kialakításáról döntött, amelyek felmérik az enyhe tüneteket mutató, vagy tünetmentes koronavírus-fertőzöttek állapotát és az otthoni kezeléshez szükséges gyógyszereket is felírják.

A csütörtöki kormányülésen elfogadott határozat szerint Romániában bárki háziorvosi beutaló nélkül is ellátásban részesül a Covid-kezelési központokban, ha pozitív lett – és az egészségügyi hatóságok “Corona Forms” nevű országos nyilvántartásába is bekerült – a koronavírus-tesztje, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e egészségügyi biztosítással.

A kormányhatározat szerint ezen egészségügyi szolgáltatások költségeit az országos egészségbiztosító pénztár fedezi a (várhatóan a kórházak által kialakítandó) Covid-kezelési központokkal megkötendő keretszerződés alapján.

A kivizsgálás és kezelés egynapos kórházi beutalásnak felel meg és azokban az esetekben alkalmazzák, amelyek nem igényelnek folyamatos kórházi kezelést, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy az otthoni elszigetelésben maradó fertőzöttek is hozzájussanak az eddig kizárólag kórházakban használt antivirális gyógyszerekhez. Az egészségügyi miniszter korábban jelezte: a sürgősségi ellátás tehermentesítését remélik az intézkedéstől, azt szeretnék elkerülni, hogy a kórházak betegfelvételi osztályán ismét olyan torlódás alakuljon ki, mint a járvány tavaly őszi negyedik hulláma idején.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. január 17., 7:55
    ÉRTÉKELÉS: 1

    A semmivel egyenlo,ugysem mukodnek 24/24, igy delutan es hetvegen ugyis a surgosseget nyomoritjak.A gyogyszert pedig felirjak,oszt majd megkapod …..melyik patikaban? Mert laz/kohogescsillapitot mi is tudunk venni,sot recept nelkul is.