Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vereséget szenvedett a KSE

Vereséget szenvedett a KSE Sport

Nem tudta megismételni odavágóbeli sikerét és alulmaradt a vendég Alexandriával szembeni szerda esti visszavágón a Kézdivásárhelyi SE női kosárcsapata, amely két alapjátékosát nélkülözve kilencpontos vereséget szenvedett a pontvadászat alsóházi rájátszásának 9. fordulójában. A lányok legközelebb szombaton 11 órától szintén hazai pályán játszanak, akkor Nagyváradot fogadják.

Kénytelen volt felforgatni a megszokott kezdőötöst a KSE trénere, Farkas Alpár ezen a mérkőzésen nem számíthatott a sérült Kayla Mobleyra és Holinka-Miklós Hannára. A két ponterős játékos hiányát igencsak megérezte a csapat, bár a meccs legelején kiegyenlített játék folyt a pályán, az első negyed hajrájáig fej-fej mellett haladtak a felek. Debreczi Iringó lendülete tartotta játékban a kézdieket, 15-nél még döntetlen volt az állás, de az első szakasz végére a vendégek további négy pontot dobtak, így 15–19-ről kezdődött a második tíz perc.

Danalache és Vega kosaraival kiegyenlített a hazai gárda, azonban a folytatásban egyre nehezebben tudta tartani a lépést a jobb távoli dobásmutatóval rendelkező vendégekkel, akik a 15. percben már hattal vezettek. Ez a különbség tovább nőtt, köszönhetően elsősorban Powell pontéhségének, és elérte a 12-őt is, azonban Farkas edző jól időzített időkérése segített lefaragni a hátrányból, Danalache triplája és Vega kosara állította be a nagyszünet 32–39-es eredményét.

Nem változott a játék képe a fordulás után sem, sőt 35–49-nél semmi jel nem utalt arra, hogy itt kézdivásárhelyi csoda következne. Pedig szinte bekövetkezett… A teleormaniaknak a harmadik negyedben sikerült még hatot rátenniük a szünetbeli különbségre, így 42–55-ről kezdődött a záró felvonás.

Hirdetés
Hirdetés

Bota szabaddobásaival már 15 volt az alexandriaiak fórja, amikor Domokos és Danalache bekeményített, felváltva szórták a pontokat, és egy 13–4-es rohammal hat pontra felzárkóztak (55–61). Az eddigi legjobb meccsét játszó Domokos Réka ezután is gálázott, zsinórban szerzett hat pontjának és Vega büntetődobásainak köszönhetően két perccel a vége előtt feljött egy pontra a KSE (63–64), és úgy tűnt, képes a fordításra. Ám ekkor érkezett Powell, illetve Cucu két triplája, amelyekkel visszaállt a kilencpontos különbség, a tartalékosan felálló KSE 63–72 arányban vereséget szenvedett.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alsóházi rájátszás, 9. forduló: Kézdivásárhelyi SE – CSM Alexandria 63–72 (15–19, 17–20, 10–16, 21–17). KSE: Debreczi 15/3, Czimbalmos 8/3, Vega 8, Danalache 13/9, Domokos 12. Cserék: Kozman, Tuchilus 3/3, Bara Németh, Bitai 4.

Alexandria: Powell 28/6, Voicu 14, Mazilu 5/3, Bota 4, Cucu 10/6. Cserék: Craciunescu 11/9, Lungu.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük