Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több mint játék

Több mint játék Sport

Amint arról már többször beszámoltunk, a Szent György Lovag Sakk Klub újabb fejezetet nyitott a háromszéki sakkoktatás történetében. A május közepén indult sakksuliba és mentáltréning képzésre jelentkezőket korosztályok szerint csoportosították, elsőként a hatvanöt évnél idősebbek számára szervezett tevékenységre kukkantottunk be.

Hirdetés
Hirdetés

A helyi és megyei tanács által támogatott programon jelenleg két nyugdíjascsoport vesz részt, amelyek tagjai kedd délelőttönként a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola épületében találkoznak. A tevékenységek általában mindfulness meditációval kezdődnek, majd játékkal, azaz sakkoktatással folytatódnak, amit egy pszichoedukációs előadás követ. Látogatásunkkor a pillanat tudatos megéléséről és annak jótékony hatásairól esett szó, de az elkövetkezőkben a szorongás, a stressz, az érzelmi és értelmi intelligencia, a motiváció és konfliktuskezelés témakörét is körbejárják. Augusztus közepén egy teljes napot töltenek majd el Sugásfürdőn, ahol a tudatos jelenléttel kapcsolatos, illetve stresszoldó gyakorlatokat végeznek, de mindeközben készülnek arra a sakkbajnokságra is, amelyre szeptemberben a Sportnapok keretében kerül sor.

Demeter Éva, a képzés egyik részvevője kérdésünkre elmondta, minden héten nagyon várja ezeket az alkalmakat, hiszen rendkívül érdekes témák kerülnek megvitatásra. Nagy Mária pedig arról számolt be, hogy gyermekkora óta nem sakkozott, így nagyon örvend annak, hogy nemcsak érdekfeszítő előadásokat hallgathat végig, hanem ismét tanulhat játszani is. A résztvevők kiemelt érdeklődését László Zoltán sakkoktató is megerősítette. Elmondása szerint tanítványai a legnagyobb komolysággal vesznek részt a tevékenységeken és a házi feladatokat is rendszeresen elvégzik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük