Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rajt a 2. Ligában

Rajt a 2. Ligában Sport

A labdarúgó másodosztály 2022–2023-as idényének nyitómeccsét szombaton 11 órai kezdettel vívja az FK Csíkszereda a Dés városi stadionban. Az FK Csíkszereda legénysége természetesen ezúttal is a győzelem reményében indul útnak.

Hirdetés
Hirdetés

A 20 csapatos másodosztályú pontvadászatban a Berger-táblázat alapján alakult ki az alapszakasz programja. Az FK Csíkszereda a Dési Unireánál kezd, majd a 2. fordulóban a Concordia Chiajna együttesét fogadja, a 3. fordulóban pedig a Bukaresti Steaua otthonában lép pályára. A 19 fordulós alapszakaszban csak egyszer találkoznak egymással a felek, ezt követően az első hat bejut a felsőházi rájátszásba, a további 14 csapat pedig két alsóházi csoportban folytatja. A bajnokság végén a felsőház első két helyezettje feljut az élvonalba, a 3. és a 4. pozícióban végző csapatok pedig osztályozót játszanak. A két alsóházi csoport utolsó két gárdája kiesik a 3. Ligába, ketten pedig selejteznek a bennmaradásért.

Az FK legutóbb február 26-án csapott össze Csíkszeredában az Unireával, akkor az FK Kovács Loránd és Jelena Richárd góljaival magabiztos sikert aratott. Eddig egyébként öt alkalommal találkoztak, 8–5-ös gólarány mellett két FK győzelem és három döntetlen az eddigi mérleg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük