Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Temesváron a továbbjutásért

Temesváron a továbbjutásért Sport

Tegnap délután hét mérkőzéssel megkezdődött a labdarúgó Román-kupa tizenhatoddöntője. A legjobb 16 közé jutásért kiírt párharcok harmadik napján, azaz csütörtökön 16.30-tól lesz érdekelt a kiírásban a Sepsi OSK, mégpedig a Temesvári Ripensia otthonában.

Hirdetés
Hirdetés

Csak és kizárólag a továbbjutás elfogadható a Sepsi OSK számára – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján László Csaba vezetőedző, aki szerint ugyanolyan komolyan kezelik a Román-kupa küzdelmeit, mint a bajnokságot.

– Elnézve leendő ellenfelünk Konstancai Farul elleni legutóbbi mérkőzését, láthattuk, hogy jól szervezett csapatról van szó, igaz, hogy 1–0-ra elveszítették azt a bajnokit, de nem szabad alábecsülnünk őket, főleg, mivel tudjuk azt, hogy sokszor okoznak meglepetést alacsonyabb osztályú csapatok. Számunkra fontos a kupasorozat, mi a továbbjutásért játszunk, egyéb eredmény nem elfogadható számunkra. Lehet, hogy II. ligás az ellenfél, de ők is a futballért élnek-halnak, így felkészülten kell kiállnunk ellenük – fejtette ki László Csaba.

Arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy tartalékos felállásban küldi-e pályára csapatát, a vezetőedző azt válaszolta, a 25 fős játékoskeretből senki sem kimondottan tartalékos, mindenkit azért fizetnek, hogy a tőle telhető legjobban futballozzon.

„Egyszerre csak 11 labdarúgónak szavazhatok bizalmat, taktikai megfontolásból döntöm el, hogy kik lesznek ezek, de mindenkitől ugyanazt várom el – azoktól is, akik eddig kevesebb szerephez jutottak –, éspedig, hogy bizonyítsanak. Mi komolyan vesszük ezt a sorozatot, és meglátják, hogy olyanokat is pályára küldök, akik legutóbb, a Hermannstadt ellen is játszottak” – közölte.

Sérült játékos nincs, de az izomhúzódással küzdő Hrvoje Barisicot továbbra is pihentetik.
Tavaly ugyanebben a szakaszban szintén temesvári ellenfél jutott az OSK-nak, akkor 5–3-ra győzték le az ASU Politehnicát, majd a legjobb tizenhat között a Miovenit búcsúztatták 5–0 arányban. A sepsiszentgyörgyiek menetelésének a Kolozsvári CFR vetett véget a negyeddöntőben, 1–0-s győzelmet követően.

A másodosztályos FK Csíkszereda tegnap meglepetésre 1–0-ás vereséget szenvedett a III. ligás Bodzavásári Metalul otthonában, így búcsúzott a sorozattól. Labdarúgó Román-kupa, a mai program: 16 órától Chindia Târgovişte– FC Hermannstadt; 16 óra 30 perctől: CS Făurei–CS Mioveni, Alsógáldi Industria SK–Petrolul Ploieşti; 18 óra 45 perctől: Resicabányai MSC–Krajovai U; 21 óra 30 perctől: FC Botoşani–Kolozsvári CFR. Csütörtökön 16 óra 30 perctől: Temesvári Ripensia–Sepsi OSK, Kolozsvári Sănătatea–Viitorul Ovidiu; 18 óra 45 perctől: Bukaresti Rapid–Jászvásári Poli; 21 óra 30 perctől: Bukaresti Metaloglobus–FCSB. A továbbjutás egyetlen mérkőzésen dől el. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük