Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportolimpia magyar középiskolások számára

Sportolimpia magyar középiskolások számára Sport

A mi olimpiánk címmel idén ötödik alkalommal rendezték meg Kolozsvár szívében szeptember 18. és 22. között a nyolc sportágban zajló versenyt, erdélyi magyar középiskolások számára. A megmérettetésen a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum kosárlabdacsapata is részt vett, és meg sem állt egészen a végső győzelemig.

Hirdetés
Hirdetés

„Élménydús, izgalmas és nagyon jó volt az idei sportolimpia.” – mondta el elöljáróban Tamás Hunor a csapat egyik tagja.

Összesen négy meccset játszott a kosárlabdacsapat, azonban ezt megelőzően a selejtezőbeli akadályokat is sikeresesen vették, ott dőlt el, hogy melyik csapatok jutnak ki a versenyre. Csutak Andrástól a csapat edzőjétől megtudtuk, hogy az idén öt férfi csapat vett részt a selejtezőn, amelyek körmérkőzéses rendszerben játszottak egymással, a Nagy Mózes képviselői veretlenül az első helyen végeztek. Magán a sportolimpán is taroltak, hiszen a tavalyi kiadáshoz hasonlóan, idén is ők vitték el az aranyérmet.

Csutak András úgy gondolja, hogy a csapatmunka és a tapasztalat is nagyban hozzájárult ehhez az eredményhez. Külön kiemelte Kelemen Rudolfot, akit meg is választottak a torna legjobb játékosának. Ugyanakkor hozzáfűzte azt is, hogy nem szabad elfelejteni, hogy ez egy csapatsport és a többieknek is ugyanolyan fontos szerepük van a sikerben, emellett a játékosok teljesítménye meccsenként változik és többször előfordult az is, hogy valaki előrelépett és magára vette a „vezér” szerepét.

 „Idén jobbnak nevezhető a csapat teljesítménye, amely nem is annyira meglepő, hiszen egy összeszokott csapatról beszélünk. Mind fizikailag, mind szellemileg fejlettebben álltunk pályára az idei Sportolimpián, és nagyszerű teljesítményt sikerült nyújtani” – válaszolta Farkas Gellérd arra a kérdésünkre, hogy mitől volt az idei év jobb, mint az eddigiek.

A Nagy Mózes Elméleti Líceum kosárlabdacsapatának eredményei: 67–19 a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Gimnáziummal, 46–40 a Kölcsey Ferenc Főgimnáziummal, 64–22 a János Zsigmond Unitárius Kollégiummal, és a döntőben: 33–23 a Márton Áron Főgimnáziummal.

A csapat tagjai: Bandi Zalán, Demeter Dániel, Kovács Zalán, Kelemen Rudolf, Kovács Krisztián, Tamás Hunor, Todor Krisztián, Tuchilus Alex, Várdó Botond. Edző: Csutak András és Farkas Gellérd.

Tamás Réka

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük