Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tele lesz a város sporttal

Tele lesz a város sporttal Sport

A megyeszékhelyen a 14. Sportnapokat szeptember 24–26. között az eddigiektől kicsit eltérő felfogással szervezik meg: az Arénából, illetve annak közvetlen közeléből a város számtalan pontjára szórják szét a rendezvénysorozat eseményeit – járványügyi megfontolásokból, a nagy tömegek egyidejű jelenlétét elkerülendő. A főszervező Equites Egyesület képviseletében szerdán Nemes Áron tájékoztatta a sajtót a várható eseményekről.

A beltéri sportolást szabályok korlátozzák, szabadtéren ezek nem olyan szigorúak, de sikerességüket kockáztatja az időjárás – ilyen szempontokat kell mérlegelniük a szervezőknek. A lényeg, hogy a tavalyi évvel ellentétben mégis lesznek sportnapok, amelyek utoljára, 2019-ben rekordszámú résztvevőt, nézőt mozgattak meg.

Hirdetés
Hirdetés

Különböző iskolák sportlétesítményeiben, udvarain, a városközpontban, de az eddigi helyszínen, az Aréna körüli sportpályákon (foci- hoki-, teniszpályák, az OSK új pályája) és tereken is zajlanak majd a különböző versenyek, bemutatók. Elképzelhető, hogy rossz idő esetén egyes programok belterekbe szorulnak vagy elmaradnak. (Tekintve a programbőséget, ez egyelőre nem tűnik nagyon zavaró tényezőnek…) A Sportnapok keretében ugyanis hagyományosan 40–45 egyesület, partnerszervezet rendez különböző sportágbemutatókat, nyílt edzéseket, versenyeket. Legutóbb ez 110 sportos akciót jelentett, amelyekben 55–60 sportág mutatkozott meg. Idén várható új sportok bemutatkozása is, lesz teqball, de a résztvevőket nagy kihívások elé állító akadályversenyek is.

Bemutatókat, nyílt edzéseket idén főleg a központban láthatnak, ahol előadások, a szentgyörgyi sport jövőjéről szóló kerekasztal-beszélgetés is zajlik majd. Hangsúlyos program lesz a szintén a központban megrendezendő, legutóbb igen vonzónak bizonyuló sportágválasztó, amelynek keretében pontgyűjtő versenyt is hirdetnek a gyerekeknek: aki minden helyszínről begyűjti a pecsétet, az díjban részesül. Erre a programra is várják a gyermekekkel foglalkozó egyesületek jelentkezését, de egyébként is jelentkezhetnek (hétfőig) a sportos rendezvények társszervezői. Az önkormányzat által indított, Bevezetés a sportba testnevelésprogram kiegészítéseként a harmadikos, negyedikes kisdiákok bevonásával keresik meg a legsportosabb osztályt egy többszakaszos verseny keretében.

A rendezvényt nyitó tiszteletfutást, amelyet hagyományosan olimpiai bajnokok tiszteletére szerveztek a legutóbbi sportnapokkor, idén Incze Kriszta birkózó és Novák Eduárd paralimpikon, sportminiszter részvételével szerveznék meg. Incze Kriszta, aki a sportiskola növendéke volt, már igent mondott a meghívásra, Novák Eduárd visszajelzését még várják a szervezők. „Tekintve, hogy idén a vállalkozókat, szponzorokat nehezebben tudjuk megközelíteni, mivel nehezebb helyzetben vannak, az önkormányzat részben átvette az ő feladatukat is, 120 ezer lejjel támogatta a versenyt” – mondta Nemes Áron, hozzátéve: „remélem, lesz lehetőségünk elkölteni a pénzt, megengedi a vírushelyzet, nem lesznek olyan korlátozások, amelyek befolyásolnák a sportolási lehetőségeket.”

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük