Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Csütörtök 16:00 Halálos iramban 9., r. f., 16:30 Nyúl Péter 2. – Nyúlcipő, m. b., 18:15 Free Guy, m. b, 18:30 Dzsungeltúra, r. f., 20:45 Az öngyilkos osztag, r. f., 21:00 Zuhanás, angol-kanadai filmdráma, r. f.

IRODALMI EST

A sepsiszentgyörgyi Szimplában az Ördög Gábor Egyesület szervezésében ma 18.40 órától bemutatják Ördög Gábor István Lehetne Szerelem a Dal mint Vers (Beat-, Psy-Beat-versek) című könyvét. Az esemény részletes programja: 18.44-től Sánta Csaba fotókiállításának megnyitója, 18.45-től Ségercz Ferenc és barátai-koncert, 19 órától irodalmi est és kötetbemutató Kaiser László és Balázs F. Attila meghívott költőkkel, 20.59-től Ramon Grosos – visual art, 21 órától Kardiofaktúra-koncert.

LOVAS ZARÁNDOKLAT

Augusztus 20-án, a keresztény magyar állam és Szent István király ünnepén az Erdélyi Mária Út és Kovászna Megye Tanácsa lovas zarándoklatot szervez a Kézdiszentlélek fölé emelkedő Perkő-magaslaton álló, Szent István tiszteletére szentelt kápolna búcsújára. Jelentkezni lehet Triff Ramonánál a trifframona@yahoo.com e-mail-címen. A búcsús szentmise augusztus 20-án 12 órakor kezdődik, amelyet a Mária Rádió élőben közvetít.

TIFF-KARAVÁN

Ma 21 órától a közönség által a TIFF 2021 fesztiválon nagyra értékelt filmet vetítenek a Zabolai Mikes-birtokon, a Szenvedélyes szomszédok (2020) spanyol komédiát lehet megtekinteni. Jegyek a helyszínen kaphatók, diákoknak 20, felnőtteknek 25 lejért.

ÉRTÉKMEGŐRZŐ KIÁLLÍTÁSOK

Ma kezdődik az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció első mozzanata, elindul a programsorozat, amely augusztus 24-én ér véget. A székelyföldi produkció szervezőcsapata, valamint a Magyar Kulturális Intézet Sepsiszentgyörgy két értékes kiállítást kínál az érdeklődők részére, amelyek a Sepsi Aréna teraszán, valamint belterében tekinthetők meg. Erre a különleges, az erdélyi és magyar színház- és rockoperatörténet számára meghatározó alkalomra a mű színpadi bemutatóiból készítenek egy kiállítást, amely az ősbemutatótól napjainkig egy-egy felvillanó mozzanattal feldolgozásokon keresztül kalauzolja a nézőket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük