Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tavovichii volt a leggyorsabb

Tavovichii volt a leggyorsabb Sport

Remekül kezdődött a 11. Székelyföld Kerékpáros Körversenye a Tusnad Drag Cycling Team számára: a prológot a csíkszeredai csapat moldáv légiósa, Nicolae Tavovichii nyerte. Tizennégy csapat és nyolcvanhárom sportoló indult a viadalon.

A versenyen tizenöt csapat és összesen nyolcvanhárom versenyző állt rajthoz. A szervezők szerint ugyan nem népes a mezőny, ám a nevezéseket tekintve elég erősnek bizonyulnak az idei viadalon résztvevő gárdák. Az osztrák Hronkow Advarics, a WSA Greenlife, az ukrán ISD Jorbi és természetesen a hazainak számító Tusnad Drag Cycling Team az egyéni- és csapatgyőzelemre hajt. Ám a főleg fiatalokból álló magyar klubcsapatok is okozhatnak meglepetéseket.

A hivatalos csapatbemutatót a prológ követte, amely során a versenyzők a Sepsiszentgyörgy utcáin kialakított pályán köröztek. A leggyorsabban a TDCT-s Tavovichii tudta le az 5,3 kilométeres pályát, őt egykori csapattársa, a jelenleg a Steauát erősítő Daniel Crista követte, harmadikként pedig a 2011-es Székelyföld Kerékpáros Körverseny győztese, Florian Bissinger (WSA Greenlife) zárt.
Csütörtökön a kastély-etap volt a soron, Kovásznáról indult a mezőny 11 órakor, majd Kézdivásárhely, Sepsiszentgyörgy és Barót érintésével, 220 perccel később már Székelyudvarhelyre érkezett a mezőny. A nyolcvankét versenyző a hőség ellenére óriási iramot diktált. Kézdivásárhelyen az első sprintet Christian Mager (Hrinkow) nyerte, majd egy ötfős mezőnynek sikerült a szökés. Az első órát 47 kilométer/órás átlagsebességgel tudta le a mezőny, Sepsiszentgyörgyön Florian Gaugl (Hrinkow) nyerte a második részsprintet, a szököttek előnye ekkor már három perc és 40 másodperc volt. A kovásznai megyeszékhely után az élen haladó ötös kissé belassult, ez látszott egyébként az átlagsebességen is, amely két óra után 45 kilométer/órára esett vissza. Baróton is behúzta a sprintet Gaugl, majd a mezőny egyesült, de nem sokáig volt egyben a boly.

A nap első hegymenését Vargyas után Gaugl nyerte, ám az ereszkedésen két esés is történt. Sajnos az úton tátongó óriási gödrök áldozatot is követeltek, Filutás Viktor, a Kőbánya kerekese esett el, vállal érkezett az aszfaltra, ennek következtében pedig kulcscsonttörést szenvedett. A 2011-es Székelykör győztese, Florian Bissinger kezén, lábán és fején szenvedett sérüléseket, számára is az első szakasz jelentette az idei viadal végét.

Az udvarhelyi sprinthajrá a 16 fős csoportból a német Christian Magernek (Hrinkow) sikerült a legjobban, másodikként a Tusnad Drag Cycling Team moldáv légiósa, a prológ-győztes Nicolae Tavovichii futott be, míg a magyar Valter Attila (Cube Csömör) lett a harmadik. Az egyéni pontversenyben tehát Nicolae Tavovichii vezet, ő teker a mai második szakaszon a narancssárga-fekete ING Service mezben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük