Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tavaszi rajt az élvonalban

Tavaszi rajt az élvonalban Sport

A 23. fordulóval folytatódik az I. ligás labdarúgó-bajnokság, a tavaszi szezon nyitányán Nagyszebenbe látogat a Sepsi OSK. A szeptemberi odavágón sima 3–0-ra nyertek a piros-fehérek, hasonló végkifejletben reménykednek szombaton délután is, derült ki a klub tegnapi sajtótájékoztatóján.

Hadnagy Attila klubigazgató szót ejtett arról, hogy sok fiatal játékos érkezett a téli szünetben, nem véletlenül, hiszen a fiatalítás a céljuk, éppen ezért reméli, a játékosok megragadják ezt a lehetőséget és bizonyítani fognak.

– Úgy gondolom, készen állunk a tavaszi szezonra, egy hetet töltöttem a fiúkkal az edzőtáborban, a látottak alapján bizakodó vagyok. Kevés az esélyünk a felsőházi rájátszásra, ezért is döntöttünk a fiatalítás mellett, az a célunk, hogy az alsóházban jó helyezést érjünk el, a 7–10. pozíció valamelyikén végezzünk. Sok potenciál van ebben a csapatban, arra törekszünk, hogy visszacsábítsuk a nézőket a lelátókra, én garantálom, hogy a fiúk minden mérkőzésen kiteszik szívüket-lelküket a pályán – fogalmazott Hadnagy Attila.

Hirdetés
Hirdetés

Az érkezők: Kovács Lóránt, Fülöp Loránd, Daniel Celea és Andres-Mihai Dumitrescu, Dumiter Andrei, Popescu Călin, George Dragomir, Gabriel Veres, Căpățănă Cătălin–Vlad, valamint a holland Anass Achahbar és az argentin Tomas Diaz. A távozók közé sorolható Dylan Flores, Hilal Ben Moussa, Diakhité Oumar, Moldovan Horațiu, Konongo Hugo, illetve a Dinamóhoz került Kilyén Szabolcs és Yasin Hamed, aki minden bizonnyal az FK Csíkszeredánál folytatja a szezonban. Az edző lemondott Adebanjo Jacobról és Edgar Salliról is, ők egyelőre még nem találtak csapatot maguknak.

Leo Grozavu vezetőedző is hasonlóképpen vélekedett, elmondása szerint mivel minimálisra csökkentek a playoffba jutási esélyeik, így inkább a jövőre koncentrálnak, a fiatalok bevonásával.

– Négy forduló van hátra, és ezek a pontok felértékelődnek, még akkor is, ha az alapszakasz végén megfeleződnek. Minél többet tudunk a nevünk mellé tenni, annál nyugodtabbak lehetünk a playoutban. Tisztában vagyunk azzal, hogy a hasonló értékű csapatok között kiélezett küzdelem lesz a rájátszásban, ezért nem dőlhetünk hátra. Biztos vagyok benne, hogy az edzőváltáson átesett szebeniek nagyon elszántak lesznek, de mi is azok vagyunk, egyértelműen a győzelem a célunk szombaton – fejtette ki Leo Grozavu.

– Nagyon örülök, hogy visszatérhettem Sepsiszentgyörgyre, itt kezdődött a pályafutásom a III. ligában, nagyon szép két évet töltöttem itt, értékes embereket ismertem meg, mind a városban, mind a klubban. A szombati nagyon nehéz meccs lesz, de mindenki száz százalékot fog adni, ebben biztos vagyok. Mi a három pontért megyünk Szebenbe, a motiváció adott, 12 pont van játékban az alapszakasz hátralevő részében, ezekre kell koncentrálnunk, szerintem matematikailag van még esélyünk a felsőházra, majd meglátjuk – nyilatkozta a Puskás Akadémiától kölcsönbe érkezett Fülöp Lóránt.

Labdarúgó I. liga, a 23. forduló programja: ma 20 órától Krajovai U – Medgyesi Gázmetán; szombaton 13 órától Academica Clinceni – FC Voluntari, 15 órától AFC Hermannstadt – Sepsi OSK, 20 órától Dinamo Bukarest – Astra Giurgiu; vasárnap 17 órától Chindia Târgovişte – FC Botoşani, 20 órától Kolozsvári CFR – FCSB; hétfőn 20 órától Jászvásári Poli – FC Viitorul.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük