Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nehéz dolguk lesz

Nehéz dolguk lesz Sport

Vasárnap debütál Brnóban az idei futsal világbajnokság Elit Körére (Elit Round) készülő román teremlabdarúgó-válogatott, amely három kőkemény meccset játszik a világbajnoki-selejtezőtornán.

A D-csoportba sorolt román teremlabdarúgó-válogatott vasárnap a csoportfavoritnak számító, a FIFA-világranglista 7. helyén álló Kazahsztán ellen kezdi meg szereplését, amelyben hemzsegnek a brazil és szovjet utódállamokból honosított játékosok. Legutóbb októberben csapott össze a két együttes, Karácsonkőn a trikolórok 4–2-s vereséget szenvedtek.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt követi a világranglistán 16., házigazda csehek elleni, illetve a 17. szlovénok elleni összecsapás. A FIFA-listán 21. trikolórok szeptember 12. – október 4. között Litvániában megrendezendő futsal világbajnokságon való szereplés jogáért harcolnak.

A D-csoport programja: február 2.: Csehország–Szlovénia, Kazahsztán–Románia; február 3.: Csehország–Románia, Szlovénia–Kazahsztán; február 5.: Románia–Szlovénia, Kazahsztán–Csehország. A csoportelső válogatott automatikusan kijut a vb-re, a második helyezett viszont pótselejtezőt játszik a C-csoport másodikjával, ebben a négyesben Oroszország, Horvátország, Szlovákia és Azerbajdzsán érdekelt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük