Hirdetés
Hirdetés

Szintet lépett a Sepsi–SIC

Szintet lépett a Sepsi–SIC Sport

Szintet lépett a Sepsi–SIC: az Európa-kupa helyett idén a legmagasabb szintű európai kosárlabda-vetélkedőn, az Euroligában indul – közölte tegnapi sajtóértekezletén Rusz István. A Sepsi–SIC menedzsere bemutatta a négyszeres bajnok és ötszörös kupagyőztes csapat új játékoskeretét.

Rusz elmondta: az Euroliga elfogadta jelentkezésüket, és ha nem lesz 16 csapatnál több, akkor a két nyolcas csoport egyikébe sorolják a csapatot. Amennyiben túljelentkezés lesz, úgy selejtezőt kell játszani. Az Euroliga csoportkör végén, az első négy helyen végzett csapatok az Euroliga elődöntőjébe jutnak (ezt követi a Final Four), az ötödik és hatodik helyezettek bekapcsolódnak az Eurokupa negyeddöntőjébe – magyarázta Rusz István, aki hozzátette: ha esetleg nem sikerül bejutni a ligába, még mindig lehet indulni, ezúttal első helyen kiemeltként, az Európa-kupában.

A hazai bajnokságról szólva a menedzser kifejtette: „egyelőre nem tudják”, hogy fog működni az új idény, de ők készülnek a bajnokságra, a kupára és az európai küzdelmekre. A hazai bajnokságba eddig hat csapat iratkozott, egyelőre nem lehet tudni, hogy hányan lesznek, sem azt, hogy a közönség milyen körülmények között járhat ki a meccsekre.

Öt játékos távozott. Nagy Ildikó hazament Aradra, hogy családjával legyen, Demeter Nóra visszament Pécsre, hogy befejezze jogi tanulmányait, Jelena Vucetic és Kristina Topuzovic szintén hazatértek. Visszatért az Egyesült Államokba a tavalyi bajnokság legeredményesebb játékosa, Chrissy Givens, akinek még lett volna egy évre szerződése, de elfogadta azt az előnyös edzői szerződést, amit volt egyetemétől kapott. Szerződést hosszabbított Anemarie Gödri-Părău, Andra Mandache, Orbán Nikolett, Kovács Renáta, Ştefania Cătinean, Jovana Pasic, Rebecca Tobin és Ioana Ghizilă.

Hirdetés
Hirdetés

A csapat öt új játékost szerződött. Ötéves amerikai légióskodás után hazajött Kelemen Kincső, aki irányítóként és dobóhátvédként is bevethető, és aki a legutóbbi idényben a kaliforniai East Bay Pioneers mezében harminc meccsen 189 pontot szerzett, 71 lepattanót gyűjtött és 46 gólpasszt osztott ki.

Adina Stoiedin a szatmárnémeti VSK-tól érkezik. A 28 éves temesvári erőcsatár az előző idényben 15 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, átlagban 16 percet játszott, 5,4 pontot szerzett és 4,9 lepattanót gyűjtött.

A görög Pinelopi Pavlopoulou az Olympiacos mezét cseréli zöld-fehérre. A pireuszi csapat és a görög válogatott 24 éves irányítója az előző szezonban a görög élvonalban 18 mérkőzésen kapott lehetőséget, átlagban 20,5 percet játszott, 7,7 pontot szerzett, 3,1 lepattanót gyűjtött és 4,1 gólpasszt osztott ki.

A szlovákiai Marie Ruzickova előző idényben az Atomerőmű KSC Szekszárd centere volt, a magyar bajnokságban 20 mérkőzésen átlagban 24 percet töltött a pályán, 12.1 pontot szerzett, 5.7 lepattanót gyűjtött és 1.4 gólpasszt osztott ki.

Chrissy Givens helyére, hosszas keresés után a 30 éves, egyesült államokbeli Rebekah Gardnert szerződtették, aki az előző idényben az izraeli Bnot Hertzeliya és a török Botasspor Adana játékosa volt.

A szakmai stáb megmaradt: Zoran Mikes vezetőedző, Samoilă Zoltán másodedző, Marko Milinkov erőnléti edző és Bartók Botond fizikoterapeuta.

A felkészülést augusztus 31-én kezdik, első megmérettetésük a Sió-kupán lesz, szeptember közepén.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások