Felhívás!

Kupára fel!

Kérdés: van-e esélye elhódítani a Román-kupát a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgó csapatának? Válasz: igen. Kategorikusan, egyértelműen!

Azt mondják, a sportban gátló tényező az esélyesség terhe. Nem egyetemes törvény! A Sepsi OSK ugyan esélyes a kupagyőzelemre, de legyen ez édes, felszabadító, szárnyat adó teher! Nem csak szurkolói idealizmus, hanem futballszakmai tény, hogy a sokkal szebb időket megélt Steaua alias FCSB csapatát fontos tétmérkőzésen legyőzni ritka jó alkalom a mostani kupadöntő.

Ez az FCSB már nem az a Steaua, amely 26-szoros román bajnok és egyszeres BEK-győztes, sőt, nem is az, amelyet az előző években láthattunk abbéli igyekezetében, hogy a patinás előd szintjét valamennyire tartani tudja. A 2019–2020-as bajnoki (Liga 1.) idény mélypont az FCSB számára, az alapszakasz 26 mérkőzésének csak a felét tudta megnyerni (13 győzelem, 5 döntetlen, 8 vereség). A Sepsi OSK – FCSB mérkőzés eredménye 0–0 volt, a bukaresti visszavágót az FCSB 1–0-ás szentgyörgyi vezetés után nyerte 2–1-re, vitatható módon. A felsőházi rájátszásban az FCSB csak egyetlenegyszer tudott győzni 3 döntetlen és 3 vereség mellett.

Elképzelhető, hogy az elmúlt szombati FCSB – CFR mérkőzés sem bukaresti győzelemről szólt volna, ha nincs a halasztás a koronavírus-fertőződés miatt. Az sem lehetetlen, hogy az FCSB a 6. helyen zárja a bajnokságot, vagyis azon a helyen, amelyet a Sepsi OSK foglalt el az előző bajnoki idény végén!

Az FCSB a felsőházi rájátszás mind a hét mérkőzésén gólt kapott (sorrendben 2, 1, 1, 2, 3, 1, 2), és ez nem rossz jel a Sepsi OSK csatárai számára. Az FCSB kapuja bevehető! A bukarestiek a hétből hat mérkőzésükön lőttek gólt (sorrendben 2, 4, 0, 2, 2, 1, 1) – ez viszont figyelmeztető Niczulyék számára.

A 2019–2020-as labdarúgó Román-kupa döntőjén a tét terhe inkább az FCSB vállát nyomja, mert egy legutolsó idénymentő szalmaszál és lehetőség nekik. Jól tudják, a gyengécske bajnoki szereplésre nemcsak szépségtapasz lehetne a kupagyőzelem, hanem esély a nemzetközi kupaszereplésre (Európa Liga). Nem vitás, hogy az FCSB játékosai fel lesznek tüzelve, harcolni fognak a győzelemért. Ahogyan a Sepsi OSK is, amelynek a döntőbejutás sporttörténeti, székely futballtörténelmi siker, de nem kell ennyivel megelégedni!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.