Felhívás!

A Román-kupáért küzd a Sepsi OSK

A Román-kupáért küzd a Sepsi OSK Sport

Történelmi összecsapásra készül a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely ma este 20 órától a Román-kupa döntőjében csap össze az FCSB-vel. A háromszéki gárda 2011 óta íródó rövid történelmének első trófeáját nyerheti meg a ploiești-i Ilie Oană Stadionban. Ha a helyszínen nem is, de óriáskivetítők előtt lehet szurkolni a piros-fehér mezeseknek. Román-kupát Szentgyörgyre, hajrá, Sepsi OSK!

Első alkalommal játszik döntőt a Román-kupában a Sepsi OSK, viszont az európai kupaszereplésről is döntő mérkőzést beárnyékolja a honi labdarúgásban meggyarapodott koronavírus-fertőzések száma. Az FCSB és jogelődje, a Steaua Bukarest 23 alkalommal nyerte meg a Román-kupát, legutóbb 2011-ben, illetve 2015-ben tudott győzni. Ez utóbbi jelenti az utolsó döntőjét a Becali-féle csapatnak, amely a bajnokság rájátszásában gyengén muzsikál, vereség esetén még az európai kupaszereplésről is lemaradhat a fővárosi alakulat.

Sepsiszentgyörgyön viszont már azzal történelmet írtak az OSK játékosai, hogy beverekedték magukat a fináléba, ezt megelőzően ugyanis a tavalyi negyeddöntő jelentette a maximumot a klubnak, amely 2017-től tagja a romániai élmezőnynek.

„Semmi titok nincs abban, hogy idáig eljutottunk, egyrészt a fiúk nagyon odatették magukat a sorozatban, másrészt volt egy kis szerencsénk is a sorsoláskor, itthon játszhattunk az Astra ellen, majd egy másodosztályos csapatot kaptunk ellenfélnek, illetve az elődöntőben is elkerültük a nagynevű fővárosi alakulatokat. Döntőbeli ellenfelünket senkinek sem kell bemutatni, de bízunk abban, hogy fel tudunk nőni a feladathoz, és olyan erős csapategységet alkotunk, mint még soha” – nyilatkozta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján Leo Grozavu vezetőedző.

Az 52 éves szakember kitért arra is, hogy míg ők nehéz bajnokit játszottak a hétvégén Nagyszebenben, addig a fővárosiak pihenhettek, mivel elhalasztották a CFR elleni meccsüket. „Természetesen bosszantó ez a tény, de ez csak a kezdő sípszóig számít, utána már csak arra kell koncentráljunk, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk magunkból” – fogalmazott. Meglátása szerint nincs veszítenivalójuk, és ez mellettük szólhat, ugyanakkor kifejezte sajnálatát amiatt, hogy a szurkolók nem lehetnek a csapat mellett ebben a történelmi pillanatban. „Biztos vagyok benne, hogy buzdításuk hajtotta volna előre a csapatot, így viszont nem marad más választásunk, minthogy a tévé képernyőjén keresztül szerezzünk örömet számukra, és maximumot nyújtva hazahozzuk a kupát Szentgyörgyre” – fűzte hozzá.

A 20 órakor kezdődő Sepsi OSK – FCSB találkozót a Digi Sport, a Telekom Sport és a Look Tv, illetve az M4 Sport is közvetíti. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a Kónya Ádám Művelődési Házzal és a Sepsi OSK-val két óriáskivetítőt állít fel a városi stadionban, ahol a szurkolók követhetik a mérkőzést. Igaz, a korlátozások miatt csak legfeljebb ötszázan, maszkban és a társadalmi távolságtartás szabályait betartva. A bejáratnál mindenkinek megmérik a testhőmérsékletét, és akinek 37,3 foknál magasabb, azt nem engedik be. A vetítésre a belépés szimbolikusan egy lej, egy személy pedig legtöbb 4 jegyet vásárolhat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. július 23., 9:16
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Csak egy bíró fúj, a partjelzők integetnek. A bírók korrektek voltak. A ‘székely” csapatban (fölösleges a nagy S) annyi a székely, mint kovászos uborkában a kapor. Az ellenfél játékosai nem “csobanyok”, hanem fiatal sportolók. Akár a Sepsi játékosai. A sportban van valami, amit fair play- nek nevezünk.