Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szépen csillogó bronz

Szépen csillogó bronz Sport

Az eredeti remények alapján csalódás, ám a fejleményeket figyelembe véve nagy siker, mondhatni bravúr a magyar U18-as leány kézilabda válogatott bronzérme az észak-macedóniai világbajnokságon.

Hirdetés
Hirdetés

Miután az elődöntőben, sok játékhiba és kihagyott helyzet miatt a magyar csapat 30-31-re veszített Dél-Koreával szemben, másnap következett a bronzmérkőzés Hollandiával. A második félidő első tíz percében a hollandok 20-14-re is vezettek, onnan sikerült fokozatosan felzárkózni, egyenlíteni, majd a győzelmet megszerezni. Mégpedig úgy, hogy az utolsó másodpercekben 7 métereshez jutott a magyar csapat, 26-26-os állásnál sikerült bedobni, így lett 27-26 a végeredmény. A döntőben: Dél-Korea – Dánia 31-28. Az alacsony termetű ázsiaiak főleg a fürgeségükkel, ügyességükkel érvényesültek. Mint közöltük, Románia válogatottja a 14. helyen végzett ezen a világbajnokságon, a csapatnak volt három háromszéki (Sepsi-SIC) tagja is.

A vb idején sok szakember bírálta a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) újítását, azt, hogy betiltották a tapadóanyaggal (wax) bekent labdák használatát. Sok aktív és volt kézilabdázó szerint az intézkedés a sportág rovására megy, a játékosok gyakrabban tévednek a labdaátvételnél, átadásnál, dobásnál, illetve már eleve arra kényszerülnek, hogy tudatosan lassabban játsszanak a hibák elkerülése érdekében. Más vélemények szerint épp ellenkezőleg, a wax kiiktatása gyorsíthatja a játékot, ellentámadásnál például a labdavezetés, pattogtatás könnyebb.

Magyarország U18-as fiú válogatottja előtt is nyitott a kapu egy szép sikerhez, a csapat pénteken 19 órától a montenegrói Európa-bajnokságon elődöntőt játszik Svédországgal, a győztes a spanyol-német mérkőzés győztesével döntőzhet. A magyaroknak vereség esetén van további esély a bronzéremre.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük