Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Labdarúgás, 1. Liga

Az egy helyet előre lépő Sepsi OSK szombaton délben az edzőváltáson átesett Aradi UTA vendégeként játszik bajnokit az élvonal 24. fordulójában. A felsőházi rájátszásban reménykedő háromszékiek győzelmi kényszerben lépnek pályára, bármilyen botlás a playoffos álmaik szerte foszlását jelentené. A bajnokságot jól kezdte az aradi csapat, még a dobogón is állt ideig-óráig, de a legutóbbi tíz meccsén képtelen volt nyerni. Utoljára tavaly október 25-én, a sereghajtó Academica Clinceni vendégeként diadalmaskodott az UTA 3–0 arányban, azóta öt-öt döntetlen és vereség a mérlege, s ezeken a meccseken mindössze három gólt szerzett, míg kilencet kapott. Ilyen előzmények után mondott le Bálint László György vezetőedzői posztjáról, akinek helyét Ionuț Badea vette át. A sepsiszentgyörgyi és a Maros-parti csapat a román élvonalban először a tavalyi idényben találkozott, az alapszakasz odavágójában a Sepsi OSK győzött (3–0), a visszavágóban pedig az Aradi UTA (2–0). Ebben a szezonban, tavaly szeptemberben gól nélküli döntetlenben egyeztek ki Sepsiszentgyörgyön.

Hirdetés
Hirdetés

A 24. forduló programja: ma 17.30-kor CS Mioveni – FC Voluntari, 19.55-től Medgyesi Gázmetán – FC Rapid; szombaton 13.30-tól Aradi UTA – Sepsi OSK, 16 órától FC Farul – Chindia Târgoviște, 21 órától Universitatea Craiova – Kolozsvári CFR; vasárnap 14.30-tól FC Argeș – Academica Clinceni, 19.55-től FCSB – FC U Craiova; hétfőn 19.55-től FC Botoșani – Dinamo.

Kosárlabda, Nemzeti Liga

Az előző játéknaphoz hasonlóan ezúttal is csupán a Kézdivásárhelyi SE lép pályára a női kosárlabda Nemzeti Liga 18. fordulójában. A céhes városiak ma a Kolozsvári U otthonában igyekeznek begyűjteni szezonbeli hatodik sikerüket. A koronavírus-járvány sújtotta Sepsi-SIC szabadnapos, a címvédő zöld-fehérek elnapolták a szombatra kiírt, Alexandria elleni mérkőzésüket.

Ma 13 órától feszül egymásnak a Kolozsvári U és a KSE, ez lesz a csapatok közti nyolcadik összecsapás. Az egymás elleni mérleget a felsőháromszékiek vezetik négy győzelemmel. A Ljubomir Kolarevic–Farkas Alpár edzői páros által felkészített kék-fehérek az odavágón 66–44 arányban nyertek, ezúttal is a győzelem az elfogadható számukra. A kincses városiak a rangsor hetedik helyét foglalják el, 6/7-es mutatóval és 19 ponttal, míg kevesebb meccset játszott céhes városiak kilencedikek, 5/7-es mutatóval és 17 ponttal.

A címvédő Sepsi-SIC február 17-re halasztotta el az Alexandria elleni szombati meccsét. A sepsiszentgyörgyi csapatra sűrű február vár: 9-én a Rapid otthonában játszanak, 12-én otthon háromszéki rangadóznak a KSE-vel szemben, 19-én a Kolozsvári U-t fogadják, majd két nap múlva az Agronómiához látogatnak, 26–27-én pedig a Román-kupa hazai rendezésű négyes döntőjében lesznek érdekeltek.

A 18. forduló programja: ma 13 órától Kolozsvári U–KSE; szombaton 16 órától Szatmárnémeti VSK–Marosvásárhelyi Sirius, 16.30-tól Bukaresti Agronomia–Bukaresti Rapid, 19 órától Konstancai Phoenix–Brassói Olimpia; február 17-én: Sepsi-SIC–Alexandria; Târgoviște szabadnapos. Egy eredmény: Triumf Botoșani–Aradi FCC 51–111.

Teremlabdarúgás, 2. Liga

Újabb hazai mérkőzés vár a KSE Futsalra, amely vasárnap 17 órától a Gyergyóremetei Kereszthegy ellen folytatná hibátlan sorozatát a másodosztályos teremlabdarúgó-bajnokságban. A 9. forduló programja (2. csoport): vasárnap 12 órától Inter Gyergyó – Korondi Junior, 17 órától KSE Futsal – Kereszthegy.

Téli rali

Kovászna megyében rajtol a hazai raliszezon, mától vasárnapig Kommandó és környéke ad otthont a hagyományos, nagy érdeklődésnek örvendő háromszéki téli rali 15. kiírásának.

A sepsiszentgyörgyi Auto Crono szervezte Winter Rally Covasna idei kiadása nem számít bele az országos bajnokságba, így a nevezett harmincnyolc egység több mint fele külföldről érkezett. A tizenhét hazai versenyzői páros mellett egy olasz színekben induló argentin pilóta, egy francia, négy bolgár és tizenöt magyar egység fog száguldani a kommandói havas tájban. Sajnos, ezúttal nem szurkolhatunk háromszéki résztvevőnek.

A téli rali ma a shakedownnal rajtol (10–15 óráig), szombaton négy gyorsasági (59,20 km), míg másnap további négy szelektív szakasz (34 km) vár a mezőnyre, a szervezők a díjkiosztót vasárnap 15 órára ütemezték be. A kommandói verseny össztávja 141 km, ebből 93,20 km-t tesz ki a nyolc mért szakasz.

A rali ideje alatt Kommandón és környékén forgalomkorlátozásokra és útlezárásokra lehet számítani ma 9 és 16, szombaton 7.30 és 17, vasárnap 7 és 14 óra között.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük