Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jövedelmezőbbé tennék

Jövedelmezőbbé tennék Sport

Az elmúlt hónapokban a Román Labdarúgó-szövetség és szerződéses partnere, a holland Hypercube sportmarketing társaság azon dolgozott, hogy a labdarúgó Román-kupát érdekesebbé, vonzóbbá és – nem utolsó sorban – jövedelmezőbbé tegyék.

Ötféle tervezet már elkészült, a közvitába bevonták az 1-2-3. ligás fociegyesületeket és megyei labdarúgó testületeket, szervezeteket, sőt, újságírókat is. A következő hetekben lehet számítani arra, hogy már végső megszavazásra, hitelesítésre szánt határozattervezeteket is kidolgoznak az illetékesek.

Hirdetés
Hirdetés

Az eddigi javaslatokból, érdemi tárgyalásokból és úgynevezett „szimulációkból” érdekes megemlíteni, hogy előfordulhat, a Román-kupa (RK) első szakaszaiban csoportküzdelmek lesznek, a nemzetközi kupák mintájára. Még vita tárgyát képezi az, hogy pontosan mikortól kezdődjenek a csoportbeosztások, egy-egy csoport hány tagú legyen, és milyen bajnokságokban szereplő csapatokat sorsoljanak össze. A földrajzi szempont (egymáshoz közeli megyék, települések) biztosnak látszik. A Hypercube munkatársai azt javasolják, ha az RK-ban tényleg lesznek csoportbeosztások, a különböző szakaszok legjobbjait (csoportgyőztes, továbbjutó) díjazni kellene valamilyen formában, hogy ösztönözzék a résztvevőket. Az előző évek, évtizedek tapasztalata ugyanis azt mutatja – nemcsak Erdélyben és Romániában –, hogy sok csapat csak a büntetés elkerüléséért játszik a nemzeti kupában, a játékosok és vezetők nem veszik komolyan a kupamérkőzést, olykor szándékosan veszítenek, illetve nem törekszenek továbbjutásra. A tervezetek arra is kitérnek, hogy az RK új formátuma, új lebonyolítási rendszere, versenykiírása lehetőleg ne zavarja, ne zsúfolja az élvonalbeli csapatok amúgy is nehéz bajnoki mérkőzésnaptárát.

A Hypercube az előző időszakban jelentősen hozzájárult többek között a 2016-os Európa-bajnokság tervezéséhez és a klubcsapatok számára kiírt Bajnokok Ligája sportmarketing-fejlesztéséhez, emellett kiváló eredményekkel büszkélkedhet a holland, a belga, a portugál, az osztrák, a norvég, a dán nemzeti focibajnokság lebonyolításának tökéletesítésében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások