Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Labdarúgás, 1. Liga

Vasárnap délben Mioveniben játszik bajnokit a Sepsi OSK, a tabellaszomszédok összecsapása 13 óra 30 perckor kezdődik a labdarúgó 1. Liga 18. játéknapján. Van törlesztenivalója a sepsiszentgyörgyi alakulatnak a román élvonalba kilenc év után visszakerülő Mioveni ellen, ugyanis az augusztusi odavágón az újonc nagy meglepetésre hazai pályán megtréfálta a piros-fehéreket (1–2). A kupában elődöntőbe jutó Bergodi-legénység a legutóbbi hat tétmeccsén nem talált legyőzőre, azonban sürgősen pontokra van szüksége, ha nem akar leszakadni a középmezőnytől. A 18 ponttal rendelkező Sepsi OSK jelenleg 11. a ranglistán, míg az egy egységgel kevesebbel bíró Mioveni a 12.

A 18. forduló programja: ma 21 órától Academica Clinceni – Dinamo Bukarest; szombaton 15 órától Chindia Târgoviște – Kolozsvári CFR, 21.30-tól FC Farul – FC Rapid; vasárnap 13.30-tól CS Mioveni – Sepsi OSK, 16 órától FCU Craiova – FC Voluntari, 21.30-tól FCSB – Aradi UTA; hétfőn 17.30-tól FC Argeș – Medgyesi Gázmetán, 20.30-tól FC Botoșani – U Craiova.

Labdarúgás, 3. Liga

Az őszi szezon zárásaként ma 13 órától háromszéki rangadót játszik egymással a Sepsi OSK II. és a Kézdivásárhelyi SE a sepsiszentgyörgyi Városi Stadionban a labdarúgó harmadosztály 15. fordulójában. Az odavágón a Sepsi OSK II. Sánta Tamás első félidőben szerzett bombagóljával győzte le a KSE-t a Sinkovits Stadionban. A 28 pontos OSK II. a harmadik, míg a 19 pontot gyűjtő KSE az ötödik helyről várja az összecsapást.

A mérkőzésen nézők is részt vehetnek, a belépés ingyenes, viszont helyjegy kiváltása kötelező, a beoltottságot vagy a fertőzésből az utóbbi fél évben történt kigyógyulást tanúsító zöld igazolvány felmutatásával. Az ingyenes jegyeket a mérkőzés napján 12 órától lehet kiváltani a Városi Stadion Vadász utcai bejáratánál.

A 15. forduló további mérkőzései: ma Hermannstadt 2 – FC Pucioasa; szombaton Brassói Kids Tâmpa – CS Blejoi, CSO Plopeni – Székelyudvarhelyi FC, Brassói SR – Barcarozsnyói Olimpic. A mérkőzések 13 órakor kezdődnek.

Kosárlabda

A 9. forduló van terítéken a női kosárlabda Nemzeti Ligában, a KSE hazai környezetben, míg a címvédő Sepsi-SIC idegenben hajt a győzelemért.

Szombaton 17 órától a Kézdivásárhelyi SE csapata a Brassói Olimpiát látja vendégül a Kicsid Gábor Sportcsarnokban. A kék-fehér mezesek az előző körben kiélezett párbajban 78–73-ra kaptak ki Târgoviștén, így kiéheztek a sikerre. A két együttes eddig ötször csapott össze egymással, mindenik brassói győzelemmel végződött, tehát van, amiért visszavágniuk. A KSE a halláskárosodással született Bartók Bíborkáért (6 éves) és Bartók Blankáért (5 éves) játszik szombaton, a belépőjegyekből származó bevételt nekik ajánlják fel. Figyelem: a mérkőzésen csak zöldigazolvány felmutatásával lehet részt venni!

A szerdán még Győrben Európa–kupa-meccset játszó Sepsi-SIC szombaton már Bukarestben lép pályára, ahol az Agronomia otthonában igyekszik érvényesíteni a papírformát, tudniillik a zöld-fehérek 7–0-ra vezetik az egymás elleni mérleget.

A 9. forduló programja: szombaton 12 órától Triumf Botoșani–Alexandria, 14.30-tól Kolozsvári U–Târgoviște, 17 órától Marosvásárhelyi Sirius–Bukaresti Rapid, Agronomia–Sepsi-SIC, Kézdivásárhelyi SE–Brassói Olimpia, Aradi FCC–Konstancai Phoenix. A Szatmárnémeti VSK szabadnapos.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük