Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dobolyi Aladár emlékére

Dobolyi Aladár emlékére Sport

Egy év kihagyás után az elmúlt hétvégén ismét megtartották az asztaliteniszezők Dobolyi Aladár Emlékversenyét Kézdivásárhelyen, a 2015. november 8-án elhunyt kiváló edző emléke előtt tisztelegve.

Hirdetés
Hirdetés

A kétnapos viadalon a házigazda Nagy Mózes SK és a megyeszékhelyi Sepsi ISK mellett további négy klub színeiben több mint száz pingpongozó lépett asztalhoz. A háromszéki sportolók tizenöt dobogós helyezést érdemeltek ki.

Kézdivásárhely éremkovácsára, a néhai Dobolyi Aladárra immár ötödik alkalommal emlékeztek a róla elnevezett versenyen. A köztiszteletnek örvendő Ali bácsi nevéhez többek között tizenhat román bajnoki, hat Balkán-bajnoki cím, egy Európa-bajnoki harmadik hely, valamint sok más dobogós helyezés fűződik, kitartó és következetes munkáját számtalan egykori tanítványa tanúsítja.

Szombaton és vasárnap újra pattogott a labda a róla elnevezett asztalitenisz-teremben, ahol családias hangulatban négy korcsoportban méretkeztek meg a versenyzők. A Kerekes Barnabás edzette céhes városi alakulat húsz sportolóját nevezte a megmérettetésre, akik összesen tizenegy helyezéssel – négy első, három második és négy harmadik – zárták a versenyt. A Nagy Mózes SK legjobb eredményeit Chelmuș Ionuț, Canea-Kocsis András, Farkas Yvett és Kovács Kristóf István érték el, akik mindenkit maguk mögé utasítva az élen végeztek. A Kádár Tibor és Kocsis Balázs irányította Sepsi ISK tizenöt asztaliteniszezővel vett részt a tornán, mérlegük négy harmadik helyezés, amit Bokor Zoltán, Tóth Vivien, Raluca Isar és Vinczi Ákos ért el.

„A járványügyi szabályokra való tekintettel családiasabb környezetben került sor az idei Dobolyi Aladár Emlékversenyre. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is arra törekedtünk, hogy a gyerekek minél több meccset játsszanak, hiszen a kisebb korosztályoknak alig volt versenyük ebben az évben” – nyilatkozta Kerekes Barnabás, az NMSK edzője és az esemény főszervezője, aki egyúttal megköszönte a kézdivásárhelyi önkormányzat, a Nagy Mózes Elméleti Líceum, valamint a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság által a szervezésben nyújtott segítséget.

Eredmények: U18, fiúk: 1. Ionuț Chelmuș (Nagy Mózes SK), 2. Vetésy Norbert (Székelyudvarhelyi ISK), 3. Bokor Zoltán (Sepsi ISK) és Alexandru Oroșanu (FC Argeș); U15, fiúk: 1. Canea-Kocsis András, 2. Kovács Kristóf István, 3. Sebastian Pribeagu (mindhárman a Nagy Mózes SK-tól) és Kiss Bence (Székelyudvarhelyi ISK); U15, lányok: 1. Farkas Yvett, 2. Canea-Kocsis Abigél, 3. Balázs Boglárka (mindhárman a Nagy Mózes SK-tól) és Tóth Vivien (Sepsi ISK).

U12, fiúk: I. Kovács Kristóf István (Nagy Mózes SK), 2. Toró Dávid (Székelyudvarhelyi ISK), 3. Bardas Márk (Marosvásárhelyi ISK) és Sebők Márton (Székelyudvarhelyi ISK); U12, lányok: 1. Vasilica Sandu (Moinești-i MSK), 2. Canea-Kocsis Abigél (Nagy Mózes SK), 3. Balázs Boglárka (Nagy Mózes SK) és Raluca Isar (Sepsi ISK). U10, fiúk: 1. Sárkány Levente, 2. Paizs Ákos, 3. Gelei Nimród (mindhárman a Székelyudvarhelyi ISK-tól) és Vinczi Ákos (Sepsi ISK); U10, lányok: 1. Miruna Murariu, 2. Teodora Sărdeni (mindketten az Moinești-i MSK-tól), 3. Bejan Boglárka (Nagy Mózes SK) és Maria Pribeagu (FC Argeș).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük