Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Teremlabdarúgás, I. liga

Hét hónapos kihagyás után újraindul az élvonalbeli futsalbajnokság, a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel háromnapos turnék formájában, szigorú egészségügyi előírások közepette. Az első teremtornának Csíkszereda ad otthont szombattól hétfőig. Jó hír a háromszéki sportkedvelőknek, hogy újra lesz a megyének képviselője a legmagasabb szinten, a 2017-es kiesése után újra az élvonalban szerepel a Kézdivásárhelyi SE teremlabdarúgó-csapata.

„Nehéz lesz számunkra az első négy mérkőzés, amiatt, hogy eddig a nagypályára koncentráltunk, de majd miután lejár a labdarúgó III. liga őszi idénye, azaz november közepétől, már teljes gőzzel a futsalra összpontosíthatunk. Örülünk, hogy a legjobbak között indulhatunk, bízunk benne, hogy jó eredményeket tudunk elérni” – nyilatkozta lapunknak Gazda József, a KSE Futsal edzője.

Az első turné programja: 1. forduló (október 10., szombat): Luceafărul Buzău – Dévai Autobergamo, Csíkszeredai Imperial WET–Dunărea Călărași, CS Galaci United – FK Székelyudvarhely, KSE Futsal – Kolozsvári Clujana (elhalasztva). 2. forduló (október 11., vasárnap): Galaci United – KSE Futsal (16 órától, élőben a Pro X-en), Clujana – Imperial WET, Călărași – Buzău, FK Székelyudvarhely – Dévai Autobergamo. 3. forduló (október 12., hétfő): Dévai Autobergamo – Călărași, Buzău – Clujana, Imperial WET – Galaci United, KSE Futsal – FK Székelyudvarhely (13.30-tól).

Labdarúgás

A Sepsi OSK labdarúgócsapata kihasználva a válogatott szereplése miatt beiktatott bajnoki szünetet két edzőmérkőzést is beütemezett a következő napokra. Az élvonalbeli sepsiszentgyörgyi klub ma 11 órától Vidombákon méri össze erejét a II. ligás Petrolul Ploiești alakulatával, majd szombaton, szintén 11 órától az FC Hermannstadt otthonában játszik felkészülési mérkőzést.

Labdarúgó III. liga

A Sepsi OSK II. hazai környezetben, míg a KSE idegenben igyekszik begyűjteni a pontokat a harmadosztályos pontvadászat 5. fordulójában. Az egy győzelem mellett három vereséget elszenvedő OSK II. ma 15 órától egy másik fiókcsapatot, az Astra 2-őt látja vendégül. A két győzelem mellett 1-1 döntetlent és vereséget jegyző KSE szombaton ugyanebben az időpontban a CSO Plopeni vendége lesz.

Tájfutás

A Zöld Nap Egyesület partnerségben a Wegener Pro Sanitate Alapítvánnyal tájfutást népszerűsítő versenyt szervez ma 17 órától a céhes városi W. Wegener Parkban. A résztvevőknek a térképen megjelölt ellenőrzőpontokat kell megkeresni a parkban, és a legrövidebb idő alatt a célba érni. Az útvonalat a versenyző a pontok között maga választja meg. A verseny egyéni, nem csoportos. Kivételt képeznek a 10 éven aluli gyermekek, akik csak szülői kíséret mellett szaladhatnak. Az esemény 16.30-tól a regisztrációval kezdődik, 17–18 óra között zajlik a verseny, majd ezt követi az eredményhirdetés.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások