Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Labdarúgás, I. liga

Kéthetes szünet után folytatódik az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a 17. fordulóban debütál a Sepsi OSK kispadján a nemrég kinevezett Leontin Grozavu vezetőedző. Kőkemény ellenfél vár a sepsiszentgyörgyiekre, ugyanis hétfőn este a Viitorul vendégeként igyekeznek feledtetni az utóbbi időszak negatív eredményeit. A 11. helyen álló sepsiszentgyörgyiek az augusztusi odavágón, még László Csaba irányítása alatt, 2–2-t játszottak a Hagi-csapattal. Azóta mindössze kétszer tudtak nyerni, és további kilenc döntetlent jegyeztek. Ezzel szemben a Viitorul 8 győzelmet és 5 döntetlent összegelt, és mindössze két pont a hátránya az éllovas kolozsváriakhoz képest.

A 17. forduló műsora: ma 20.30-tól Kolozsvári CFR – Chindia Târgovişte; szombaton 18 órától Jászvásári Poli – Voluntari, 20.30-tól FCSB – Astra; vasárnap 13.30-tól Clinceni – Dinamo, 16.30-tól Medgyesi Gázmetán – Botoşani, 19.30-tól Krajova – Hermannstadt; hétfőn 20.30-tól Viitorul – Sepsi OSK.

 

Labdarúgás, II. liga

Hazai pályán játszik az FK Csíkszereda a másodosztályos pontvadászat 19. fordulójában, szombaton délelőtt 11 órától az FC Argeş Pitești együttesét látja vendégül a 15. helyen álló hargitai együttes.

 

Labdarúgás, III. liga

Két forduló van hátra a téli szünetig a harmadosztályos bajnokságban, a 14. játéknap összes mérkőzését ma 14 órától játsszák le, a Kézdivásárhelyi SE a jó formában levő Ceahlăul Piatra Neamţ otthonába látogat. Az előző fordulóban hazai környezetben diadalmaskodó KSE bízik a jó eredményben, annak ellenére, hogy eltiltás miatt nem játszhat az egyik alapembernek számító Nicolae Păun, illetve a sérülések miatt igencsak megrövidült kispadon többnyire nagyon fiatal labdarúgók foglalnak helyet. A papírforma a jelenleg második helyen álló Ceahlăul mellett szól, a karácsonkőiek eddig 9 győzelemnek és 2 döntetlennek örülhettek, míg a KSE 2 győzelem mellett ötször ikszelt le.

 

Megyei labdarúgás

A IV. liga 15. fordulójának programja (kezdési időpont: 14 óra): szombaton Illyefalva – Gelence, Réty – Szitabodza; vasárnap Sepsi OSK II. – Bereck (11 órától), Csernáton – Papolc, Árkos – Perkő, Bardoc – Kovászna, Nagyajta – Barót.

 

Teremlabdarúgás

Szombaton 17 órától a sereghajtó Marosvásárhelyi VSK otthonában küzd a pontokért a listavezető KSE Futsal, a másodosztály alapszakaszának 8. fordulójában.

 

Asztalitenisz

Szombaton és vasárnap a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnok ad otthont a Dobolyi Aladár Emlékverseny negyedik kiírásának, amelyen előreláthatón több mint 150 utánpótláskorú asztaliteniszező ragad ütőt, így tisztelegve a néhai kiváló edző, sportember emléke előtt.

Az esemény szervezője a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK és a Dobolyi Aladár Asztalitenisz Egyesület, maga a kiírás gyermek, újonc és serdülőkorú pingpongozóknak szól. Nézőként a házigazda NMSK és a Sepsi ISK reménységeinek szurkolhatunk elsősorban, de többek között Marosvásárhelyről, Székelyudvarhelyről, Zilahról, Kolozsvárról, Bodzavásárról, Nagyszalontáról, sőt még Krajováról is érkeznek versenyzők.

 

Kézilabda

Szombaton zajlik a kiváló kézilabdázó Gabriela Rotiş-Nagy-ról elnevezett kupakiírás 12. kiadása a Szabó Kati Sportcsarnokban. A 2009-ben, illetve azután született utánpótlás számára szóló kézilabdatorna reggel 9 órakor kezdődik, a Sepsi ISK különböző korosztályú csapatai kétszer 20 perces mérkőzéseket vívnak egymással.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük