Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sízőink felkészültek

Sízőink felkészültek Sport

Még hivatalosan nem kezdődött meg a síszezon, de a sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club alpesi sízői felkészülten várják a 2018–2019-es versenyszezont, amelyben a Hargita megyei pontvadászatban a teljes csapattal megméretkeznek, míg a Román Síszövetség bajnokságában négy leigazolt versenyzővel – Bíró Maja, Barta-Martina Máté, Rápolti Erhárd és Boricean Denisa – vesznek részt.

A síszövetség által tartott őszi fizikai felmérő teszteken jól teljesítettek a háromszéki sízők. Bocz Attila edző állítása szerint fizikailag nagyon jól állnak tanítványai, a felkészülés eredményesnek bizonyult. Ezt követően a háromszékiek egy tíznapos edzőtáborban vettek részt az ausztriai Söldenben, ahol igazán elemükben érezhették magukat a sok száraz edzés után.

A tiroli tartományban található településen megnézték az alpesi sí világkupa megnyitó futamát, meglátogatták a korábbi olimpiai helyszínt, az innsbrucki síugró nagysáncot. Ezt követően tovább utaztak az edzőtáboruk helyszínére, a Kitzsteinhorn-gleccserhez Kaprunba. Az Alpokban ebben az időszakban hatalmas vihar tombolt, három napig nem lehetett sízni a gleccseren, így napi két-három száraz edzésük volt, majd az időjárás javulásával sikerült négy napot havon edzeniük.

Hirdetés
Hirdetés

– Csapatunk három sportolóval bővült. Csatlakozott hozzánk egy utánpótlás versenyző, a sepsiszentgyörgyi Florea Csanád, az U18-as, kolozsvári Ioana Bogoș és az U16-os korosztályban szereplő, országos bajnok bukaresti Andrei Stănescu, aki Ausztria egyik legnevesebb sportiskolájában végzi tanulmányait turizmus és alpesi sí szakon. Ő is velünk táborozott, versenytapasztalata javunkra szolgált, jó érzés olyan fiatalokkal találkozni, akiknek célratörő elképzeléseik vannak” – nyilatkozta Bocz Attila edző.

A sepsiszentgyörgyi versenyzők többsége új sífelszereléssel vágott neki az új szezonnak, így az első két napon inkább a lécekkel, bakancsokkal barátkoztak, de miután megszokták a körülményeket, már érezhető volt a változás. Ebben az idényben a versenyzők nagy része márkát is váltott, Head versenylécekkel vágnak neki a kihívásokkal teli bajnokságoknak. A szakember szerint a fiatal sízők a versenykapuk közt is sokkal bátrabban siklottak, emiatt pozitívnak érzi a fejlődést, és sikeresnek a tábort.

Sízőink az elkövetkezőkben fizikai felkészítő táborban vesznek részt Maroshévízen, amelyet a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság támogat, ezt pedig decemberben és januárban újabb két ausztriai edzőtábor követ a Kitzsteinhorn-gleccseren. A Sport-All csapata január 12-én kezdi a versenyzést a Hargita megyei bajnokságban Borszéken, majd január 16-án a szentgyörgyiek rendezik a második fordulót, amely egyben a Sport-All Kupa is, később pedig a Kapnikbánya melletti Șuior ad otthont a román síbajnokság első fordulójának.

„Köszönjük a szülők és támogatóink segítségét, csapatunkat ebben a szezonban a Depo, a Bertis, a BoheCar támogatja, a technikai hátteret pedig a Bike Kuckó biztosítja, továbbá a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság és az RGT–Bóbita Egyesület Denisa Boricean versenyzőnket ösztöndíjjal segíti” – összegzett Bocz Attila.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük