Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Több is lehetett volna benne

Az elmúlt héten Besztercén zajlott a 21 év alatti asztaliteniszezők országos egyéni döntője, illetve a 15–19 éves korosztály legjobb 16 versenyzőjének kiírt ranglistaverseny (Top 16), amelyen a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK több sportolója is érdekelt volt. A céhes városi színekben versenyző Canea-Kocsis András jutott a legtovább az egyéni döntőben, a főtáblán maradt alul a későbbi győztes Andrei Istratevel szemben. A Top 16-ban Pribeagu Sebastian a 6. helyen végzett, míg a lányoknál Farkas Yvette Bernadette nagyon jó játékkal, viszont balsikeres befejezésekkel a 13. helyen zárt. Ezt megelőzően Kerekes Barnabás és Barti Loránd tanítványai az U21-es Román-kupán álltak asztalhoz, ahol Chelmuş Ionuţ és Farkas Yvett Bernadette a nyolcaddöntőbe jutásért kapott ki, míg Canea-Kocsis András a későbbi bajnokkal szemben maradt alul a dobogós helyezésért folyó küzdelemben. A szakosztály legjobb eredményét Pribeagu Sebastian érte el, aki a döntőben alulmaradva második helyen végzett. A felnőtt mezőnyben egyértelműen a tapasztalatszerzés volt az elsődleges cél, itt csak Canea-Kocsis Andrásnak sikerült a főtáblára kerülnie, ahol a nyolcaddöntőbe jutásért szenvedett vereséget.

Nem árusítanak alkoholt a stadionok környéken

A labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt a rendező Katar arról döntött, hogy a stadionok környékén sem engedélyezik az alkohol árusítását. Az arab ország már korábban jelezte, hogy a stadionokban nem lehet majd szeszes italhoz jutni. A labdarúgó vb-k történetében először lesz házigazda olyan ország, amelyben a muszlim vallásúak vannak döntő többségben, és ahol szigorúan ellenőrzik az alkoholfogyasztást.

Katarban csak nagyon kevés bárban, étteremben vagy hotelben lehet alkoholhoz jutni, csak azok a 21 évesnél idősebb külföldiek vásárolhatják meg boltban, akiknek van tartózkodási engedélyük. Az először őszi–téli hónapokban rendezett labdarúgó-vb nyitómérkőzése, a Katar–Ecuador mérkőzés tegnapi lapzártánk után fejeződött be. A mai program: 15 órától Anglia–Irán, 18-tól Szenegál–Hollandia, 21 órától pedig Egyesült Államok–Wales.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük