Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Igazolta a papírformát a SIC

Igazolta a papírformát a SIC Sport

A Sepsi-SIC esélyeshez méltón érvényesítette a papírformát a KSE elleni háromszéki rangadón, a címvédő zöld-fehérek 23 ponttal bizonyultak jobbnak megyei riválisuknál a női kosárlabda Nemzeti Liga 7. fordulójában. A sepsiszentgyörgyiek sorozatban hetedik bajnoki sikerüket ünnepelhették, és továbbra is hibátlanok az élvonalban, míg a kézdiek másodszor szenvedtek vereséget az idény során.

Hirdetés
Hirdetés

N em játszott alárendelt szerepet a házigazda KSE a jóval erősebb játékerőt képviselő Sepsi-SIC-kel szemben, a kék-fehér mezesek nem szeppentek meg az Európa-kupában vitézkedő ellenlábassal szemben, Mitrovic és Wilson kosaraival 5–0-val indítottak. A távoli dobások jól mentek a céhes városiaknak, Mitrovic, Biszak és Hawks tripláival már 14–4-re vezettek, mire feleszmélt a bajnokcsapat (21–18). Az elveszített első negyedet követően rendezte sorait a Mikes-gárda, Hrisztova előbb 25-nél kiegyenlített, majd jól irányzott távolijával a vezetést is megszerezte csapatának. Ekkor még nem tudott magabiztos előnyt kidolgozni a szentgyörgyi alakulat, a KSE mindent megtett a felzárkózásért, 34–35-nél úgy tűnt, ez sikerül is, a félidőhöz közelítve azonban Ghizilă vezérletével visszavette a kezdeményezést a rutinos Sepsi-SIC (36–42).

A harmadik negyedben sokáig 10 pont környékén állandósult a differencia, majd kiütközött a két együttes közti tudásbeli különbség (48–66), az ekkor megszerzett előnyét a záró szakaszban tovább növelte a címvédő, és sima győzelmet aratott (58–81). A házigazda székely ötössel (Domokos, Kozman, Biszak, Bara-Németh, Lénárt) és emelt fejjel fejezte be a találkozót. A győztes gárdában Ghizilă 20, Cave 15, Mununga pedig 10 ponttal zárt. A KSE legeredményesebbje a 14 pontot jegyző Milica Mitrovic lett.

A válogatott Eb-selejtezői miatt (november 24-én Magyarország, november 27-én Izland ellen) szünet következik a bajnokságban, bajnoki fordulót legközelebb de-cember 10-én szerveznek, addig viszont lejátsszák a Román-kupa első fordulóját. A kupasorozat lebonyolítása megváltozott, az első körben november 30-án és december 3-án a 12 csapat hat párharcban oda-visszavágót játszik. A hat győztes és a két legkisebb különbséggel alulmaradt vesztes csapat továbbjut a nyolcasdöntőbe, amely február 25. és 27. között esedékes. A címvédő és hétszeres kupagyőztes Sepsi-SIC a Konstancai MSK-t kapta ellenfélként, és hazai pályán kezdi a párharcot. A Kézdivásárhelyi SE a Kolozsvári Universitatea ellen mérkőzik a továbbjutásért, a céhes városiak idegenben kezdenek.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 7. forduló: Kézdivásárhelyi SE – Sepsi-SIC 58–81 (21–18, 15–24, 12–24, 10–15). KSE: Debreczi 3/3, Hawks 13/3, Mitrovic 14/12, Wilson 4, Biszak 11/3. Cserék: Corda 5, Kozman 2, Lénárt 2, Domokos 2, Bara-Németh 2. Edzők: Ljubomir Kolarevic, Farkas Alpár. Sepsi-SIC: Ghizilă 20/12, Cave 15, Gödri-Părău, Mununga 10, Hrisztova 5/3. Cserék: Mititelu 5/3, Jones 7, Mikes, Cătinean 4, Jespersen 9, Kmetovszka 6, Toma. Edző: Zoran Mikes.

Fotó: Tofán Levente

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük