Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Érvényesült a papírforma

Nem tudott meglepetést okozni a Háromszéki Ágyúsok csapata és mindkét mérkőzését elveszítette az előző idényben bronzérmes Brassói Corona otthonában a romániai jégkorong-bajnokság keddi és szerdai játéknapján. Pelle Torstensson csapata legközelebb november 23-án 18.30-tól játszik bajnoki mérkőzést, amikor a címvédő Csíkszeredai Sportklub látogat a Deme László Műjégpályára.

Romániai jégkorong-bajnokság: Brassói Corona–Háromszéki Ágyúsok 3–2 (gólszerzők: Kovács Mátyás 16., Kevin Domingue 28., Albert Zagidullin 57., illetve Szabó Zsolt 27., Szergej Pajor 51.); Brassói Corona–Háromszéki Ágyúsok 4–1 (gólszerzők: Albert Zagidullin 23., Kovács Mátyás 23., Kóger Dániel 24., Radim Valchar 60., illetve Horváth Pál 48.).

Norvég–francia elődöntő

A címvédő és világbajnok Norvégia már az elődöntőben találkozik az olimpiai aranyérmes Franciaországgal a női kézilabda Európa-bajnokságon. A másik ágon Dánia–Montenegró mérkőzés lesz. Szerdán eldőlt az is, hogy a franciák és a montenegróiak mellett Hollandia is kijutott a jövő decemberi, svéd–norvég–dán közös rendezésű világbajnokságra. A ljubljanai döntő hétvégi programja: az 5. helyért ma 16.30-tól Hollandia–Svédország; az elődöntőben 18.45-től Dánia–Montenegró, 21.30-tól Franciaország–Norvégia; vasárnap 18.45-től a 3. helyért, 21.30-tól döntő.

A legjobb góllövők

Klujber Katrin lett a 11. helyezett magyar női kézilabda-válogatott házi gólkirálya az Európa-bajnokságon. A Ferencváros jobbátlövője hat mérkőzésen 74 alkalommal próbálkozott gólszerzéssel és 38-szor talált be a kapuba. Ezzel a középdöntő után a góllövőlista harmadik helyén áll a német Alina Grijseels (44) és a román Cristina Neagu (39) mögött, holtversenyben a norvég Henny Reistaddal. A legpontosabban a szlovén Natasa Ljepoja célzott, akinek 24 lövésből 22 gólja volt. A román válogatott húzóembere, Cristina Neagu átlépte a 300 gólos határt az Európa-bajnokságokon, ami eddig senkinek nem sikerült, még a férfiaknál sem. Lövéshatékonyságban a címvédő norvégok a legjobbak, akik 64,1 százalékkal céloznak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük