Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Öt érem a világbajnokságról

Egy arany-, két ezüst- és két bronzérmet nyertek a Sepsiszentgyörgyi MSK sportolói az október 29. és november 8. között Abu-Dzabiban zajló dzsiudzsicu-világbajnokságon. A világbajnoki címet Veronica Elena Oltean szerezte, aki az U16-os korosztály 44 kg-os súlycsoportjában nem talált legyőzőre küzdelemben (fighting), ugyanakkor földharcban (ne-waza) vb-ezüstöt érdemelt ki. Adrian Lucian Bogluț (U21, 62 kg) második lett küzdelemben, míg Brianna Andreea Lungu (U16, 52 kg) és Pavel Denis (U21, 56 kg) szintén ebben a versenyszámban bronzérmes lett. A municípiumi sportklub többi sportolója – Mario Daniel Moga (U18, 66 kg) és Adrian Claudiu Stănciuleasa (U16/55 kg) is tisztességesen helytállt a világversenyen, mindketten nyertek meccset, de teljesítményük nem volt elég a pódiumhoz.

Slágermeccsek a nemzetközi kupákban

A legjobb tizenhat között összejött a Liverpool és a Real Madrid párharca a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A két gárda játszotta az előző szezon májusi döntőjét Párizsban, ahol a spanyolok 1–0-ra diadalmaskodtak. Pikáns összecsapásnak ígérkezik a Paris Saint Germain és a Bayern párosítása is.

Labdarúgó Bajnokok Ligája, a nyolcaddöntő párosítása: RB Leipzig–Manchester City, Club Brugge–Benfica, Liverpool–Real Madrid, AC Milan–Tottenham, Eintracht Frankfurt–Napoli, Borussia Dortmund–Chelsea, Inter–FC Porto, Paris Saint Germain–Bayern. A nyolcaddöntők első mérkőzéseit február 14–15-én és 21–22-én, a visszavágókat március 7–8-án és 14–15-én rendezik.

A Barcelona–Manchester United párharc a slágerpárosítás az Európa Liga egyenes kieséses szakaszának első körében. A párharcok első mérkőzéseit február 16-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A továbbjutók a nyolcaddöntőbe kerülnek, ahol már várják őket az El-csoportgyőztesek, köztük a magyar bajnoki címvédő Ferencváros.

Az El-rájátszás első körének párosítása (a nyolcaddöntőbe jutásért): FC Barcelona – Manchester United, Juventus – Nantes, Sporting CP – Midtjylland, Sahtar Donyeck – Rennes, Ajax Amsterdam – Union Berlin, Bayer Leverkusen – AS Monaco, Sevilla – PSV Eindhoven, Salzburg – AS Roma.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük