Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Két erősebb harmad kell!

A Sepsi OSK elért az 1. Liga alapszakaszának egyharmadához. A Chindia otthonában kiharcolt 2–1-es győzelemmel valamelyest javított a mérlegén. A 13 pont üteme viszont a kitűzött célhoz elégtelen. Nem totó és nem jóslás azt állítani, a következő 20 fordulóban minimum 50 százalékos pontarányt kell elérni, de nem biztos, hogy a fix 50 százalék elegendő lesz a felsőházhoz. Az 50 százalék még 30 pontot jelentene (a 13 mellé) a lehetséges 60-ból. Tavaly az FC Botoșani az alapszakaszban 46 pontot összesített, és 7. lett, kimaradt a felsőházi rájátszásból.

Minden jel arra mutat, hogy idén a tavalyinál erősebb azoknak a csapatoknak a mezőnye, amelyek a felsőházi rájátszásra pályáznak. Az elméleti latolgatás egyben figyelmeztetés. A Rapid Bukarest képesnek tűnik a felsőházi helyek egyikét megpályázni, ez a Farul Konstancára is igaz, a Hermannstadtnál egyelőre még nem világos, hogy fellángolás-e a jó rajt, vagy stabilitás része. Szintén elméleti becslés az, hogy a Kolozsvári CFR, az FCSB és az Universitatea Craiova úgymond mindenképpen ott lesz a felsőházban. A Becali-gárda ugyan még gyengélkedik, de volt már ilyen. Ha a szakértői elemzések a fenti módon beigazolódnak, alig egy vagy két „kiadó hely” marad a felsőházban, és arra hajt majd a Sepsi OSK, az UTA, az FC Botoșani, a Petrolul, a CSU Craiova, a Hermannstadt, az FC Argeș és az FC Voluntari! Ezen a virtuális tabellán a Sepsi OSK-nak az 1-2. helyek egyikén kellene végeznie. (bl)

Hozták a kötelezőt

Vasárnap délben saját szurkolói előtt hozta a kötelezőt az FK Csíkszereda a labdarúgó 2. Liga alapszakaszának 6. fordulójában. Dican Ferenc legénysége magabiztos, 3–0 arányú győzelmet aratott az utóbbi négy meccsen veretlen Nagybányai Minaur felett. A jó formában levő FK zsinórban negyedik diadalát aratta, és a felsőházi rájátszást érő 5. helyre lépett elő a tabellán. Labdarúgó 2. Liga, alapszakasz, 6. forduló: FK Csíkszereda–Nagybányai Minaur 3–0 (2–0). Gólszerzők: Kovács Lóránd (20., büntetőből), Klemen Nemanic (32.), Sándor Raul (90+2.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük