Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megszakadt a negatív sorozat

Megszakadt a negatív sorozat Sport

Három vereség után tudott ismét diadalmaskodni a Sepsi OSK, amely két tizenegyesgóllal verte a sereghajtó Chindia Târgoviștét idegenben, a Szuperliga 10. fordulójában. Ez volt a sepsiszentgyörgyiek harmadik győzelme az idényben, idegenben pedig a második. Következik szombaton 19 órától az FC Botoșani elleni hazai bajnoki.

Hirdetés
Hirdetés

Az eddig nyeretlen, sereghajtó Chindiához látogatott szombaton a Sepsi OSK, amely mindkét gólját a târgoviștei védelemnek köszönhette. Az elsőnél Rasszembek Ahmatov rúgott bele a labdát birtokló Nicolae Păunba, a büntetőt Mario Rondón értékesítette, azonban a szentgyörgyi előny alig hat percig tartott, ekkor Godberg Cooper mintegy hat méterről a léc alá fejelte a labdát (1–1). Szünet után sokáig nem tudott dűlőre jutni a két csapat, sem Rondón fejese, sem Ștefănescu kapáslövése nem okozott gondot a hazai kapusnak. Tíz perccel a vége előtt újabb büntetőhöz jutottak a piros-fehérek, miután Juan Pablo Passaglia rátaposott Rondón lábszárára. A venezuelai csatárt le is kellett cserélni, a tizenegyest a csereként beállt Ion Gheorghe lőtte be, megnyerve ezzel csapatának a mérkőzést. A Sepsi OSK augusztus 22. után szerzett ismét három pontot a bajnokságban.

„Rendkívül fontos győzelem ez számunkra, meg is dolgoztunk érte. Nem volt valami fényes a játékunk, de ha azt nézzük, hogy az utóbbi időben jól játszottunk, mégis kikaptunk, azt mondom, jó, hogy nyertünk, mert nagy szükségünk volt erre a három pontra. Ez a győzelem kicsit lenyugtatja a kedélyeket, megyünk tovább. Remélem, ez egy új kezdet lesz, és a játékosok visszakapják önbizalmukat, amit igencsak megtépázott az egy hét alatt elszenvedett három vereség. Meccsről meccsre kell haladnunk és előre tekintenünk, bízom benne, hogy az eredmények is jönni fognak” – nyilatkozta a mérkőzés után Cristiano Bergodi vezetőedző, aki nem felejtette el méltatni a hazai csapat szívósságát sem.

Labdarúgó Szuperliga, alapszakasz, 10. forduló: Chindia Târgovişte–Sepsi OSK 1–2 (1–1). Ploiești, Ilie Oană Stadion. Vezette: Viorel Flueran (Craiova).

Chindia: D. Moldovan – Orozco, Celea, Boldor, Ad. Ioniță – Vorobjovas, Akmatov (Passaglia 46.) – Neguț (Şerban 67.), Popadiuc (Dumitrascu 46.), Cooper (Grubac 54.) – D. Popa (Chamed 83.). Vezetőedző: Adrian Mihalcea. Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ciobotariu, Ninaj, Dumitrescu – Rodriguez (Safranko 67.), Păun, Aganovici (Junior 83.) – Bărbuț (Gheorghe 62.), Rondón (Tudorie 82.), Ștefănescu. Vezetőedző: Cristiano Bergodi.

Gólszerzők: Cooper (43.), illetve Rondón (37., büntetőből), Gheorghe (81., büntetőből). Sárga lap: Ahmatov (13.), Orozco (45+2.), Passaglia (80.).

További eredmények: FC Botoșani – Aradi UTA 1–2, FC Hermannstadt – Petrolul Ploiești 2–1, FC U Craiova – Bukaresti Rapid 1–0. A Konstancai Farul – FC Argeș Pitești és a Kolozsvári CFR – Universitatea Craiova találkozók tegnapi lapzártánk után végződtek. A mai műsor: 18 órától CS Mioveni – Kolozsvári U, 21 órától FCSB – FC Voluntari.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. szeptember 12., 11:58
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Az, hogy ”diadalmaskodott” egy kicsit túlzás. Két rossz formában játszó csapat közül szerencsére a rosszabb formában levő nyert….