Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Szentgyörgy-kupa

A Háromszéki Közösségi Alapítvány és a Máltai Szeretetszolgálat Szentgyörgy Kupa néven labdarúgó-bajnokságot szervez hátrányos helyzetű gyerekeknek. Ma 9.30-tól négy csapat méri össze erejét az OSK edzőpályáján, a következő városrészekből: Csíki negyed, Őrkő, Oltmező és Szépmező. A csapatok hetente vesznek részt edzéseken a Vadász utcai sportcsarnokban, az edzéseket a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei és a Sepsi GAL Egyesület közösségi facilitátora tartja. Mindegyik helyszínen voltak mérkőzések, most a döntőre kerül sor. A sportesemény keretét a Prospera fejlesztési projekt adja. A Sepsi OSK felkarolta az eseményt, így helyszínt biztosít a mérkőzésnek, a kupaátadón jelen lesznek az OSK jeles személyiségei, és a programban szerepel a stadion meglátogatása is. A program: 9 órától bemelegítés és sajtótájékoztató a szervezőkkel, támogatókkal; 9.30–13 óráig mérkőzések, 13.30-tól a Szentgyörgy Kupa átadása, 14 órától az OSK Stadion látogatása, 15 órától protokoll, bográcsebéd a résztvevőknek.

Vizes-vb Magyarországon

Június 18. és július 3. között Magyarország rendezi az úszó-, hosszútávúszó-, műugró-, szinkronúszó- és vízilabda-világbajnokságot. Az úszóversenyeket (június 18–25.) és a műugrók megmérettetését (június 26.–július 3.) a Duna Arénában rendezik, míg a műúszó-versenyek a margitszigeti Széchy-medencében, a nyíltvízi úszóviadalok a Lupa-tavon kezdődnek. A vízilabda csoportküzdelmeket Hajós Alfréd Uszoda nagymedencéje mellett Debrecenben, Sopronban és Szegeden rendezik, mindegyik városban egy-egy férfi és női csoport küzdelmeit láthatják a rajongók. (A magyar csapatok csoportmeccseit Budapesten rendezik.) Az alsóház helyosztóinak Szeged, a felsőház meccseinek és az éremért vívott csatáknak Budapest lesz a házigazdája.

191 ország jelezte részvételét a szervezők szerint elképesztően magas színvonalúnak ígérkező vizes világbajnokságon. A legnépesebb úszódelegáció az amerikaiaké lesz, akik 50 versenyzővel és mintegy 30 kísérővel érkeznek majd Budapestre. A 2017-es világbajnokságtól eltérően, a Duna Aréna lelátóját költségtakarékosságból ezúttal nem nyitják meg, így az akkorihoz képest nem 12 ezren, hanem csak mintegy ötezren lehetnek ott a nézőtéren. A romániai kábeles műsorszolgáltatók ügyfelei az M4 Sporton is követhetik a küzdelmeket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük